Boušková (63) se zhroutila: HROZBA OCHRNUTÍ!

V osudné chvíli na sjezdovce loni na konci roku se jí zhroutil svět. Jana Boušková (63) si při lyžování komplikovaně zlomila nohu a hrozilo jí ochrnutí. „Zhroutila se. Bála se, že už nikdy nebude chodit a odmítala s kýmkoli komunikovat,“ prozradila deníku Aha! kolegyně z divadla.
Manžel Václav Vydra (61) měl podle svědků plné ruce práce ženu alespoň trochu ukonejšit. „Jana špatně snáší bolest a zranění vůbec, bylo to peklo,“ říká zdroj. To ostatně již dříve potvrdil i sám Vašek.
„Když si Jana si před časem zlomila při pádu z koně čtyři žebra, přestala jezdit. Pak jí kvůli bouračce na motorce museli operovat kotník, dali jí tam šrouby. Už nechtěla nic dělat, má ze zranění velký strach,“ přiznal před několika lety hereččin manžel.
Loňská lyžovačka se smutným koncem prý Janu úplně dorazila. „Šlo o velmi složitou zlomeninu nad vysokou lyžařskou botou, navíc si na tu nohu sedla. Vypadalo to opravdu moc zle,“ potvrzuje informace Aha! dobře informovaný herec.
Vážné zranění Bouškové ochromilo na více než půl roku Národní divadlo, ohrozilo vysílání pořadu Prostřeno! a scénář Ordinace v růžové zahradě 2 se musel přepsat. Rázná sestra Aloisie přijížděla do ateliérů na vozíčku a před kamerou se vyskytovala pouze v sedě. Teď se ale už blýská na lepší časy. „Jana Boušková se od září plně vrací do provozu,“ řekl Aha! mluvčí Tomáš Staněk.
Léčba zlomenin
Doba léčení u zlomenin se liší. Záleží na věku pacienta, lokalitě a na typu zlomeniny. Rozdílně se hojí tzv. klasická, jinak tříštivá nebo otevřená fraktura. Pokud jde o jednoduchý zlom bez nutnosti operace, dá se do sádry a hojí se 8 až 14 týdnů.
„Jestliže jde o komplikovanou frakturu, doba léčení se výrazně prodlouží. Tříštivou zlomeninu je potřeba někdy operovat, jindy stabilizovat zevním fixátorem, což je pro představu soustava dlah, šroubů, drátů, hřebů,“ řekl Blesku přední pražský ortoped. Velmi důležitá je také rehabilitace. Může trvat dva až tři měsíce, u komplikovaných případů i déle.
Na video s Bouškovou se můžete podívat zde: