Jiří Bartoška: Velké životní ponížení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jiří Bartoška: Velké životní ponížení!

Bartoška kritizoval zákaz kouření.
Bartoška kritizoval zákaz kouření. (Foto: Jan Tůma)

Prezidentem karlovarského festivalu  je Jiří Bartoška (70) už třiadvacet let. Loni měl sice v jeho průběhu podle lékařů infarkt, letošní 52. ročník ale bez jediného zdravotního problému. Jen mu ho otrávil zákaz kouření!

Naopak! Byť prodělal rakovinu, cítil se o dvacet let mladší a byl nabyt energií. Jen psychika trochu zahaprovala. A Bartoška﷯ si vůbec nebral servítky. Aha! bez skrupulí přiznal, že se cítí ponížen! Uráží ho totiž, že jeho hosté nemohou v hotelích, které si festival pronajal, kouřit. A nejde prý o to, že zrovna on je vášnivý kuřák. Jde o princip.

„Mně to nevadí, mne to pouze uráží. Protože mám pocit, že když děláme tuhle akci a máme pronajatý hotel Pupp, myslím, že bychom si měli sami rozhodnout, zda se v hotelu bude kouřit či ne,“ rozčiluje se Bartoška, který včera slavnostně 52. ročník MFF Karlovy Vary ukončil.

„Jestliže je toto akce placená ze soukromých peněz, měla by se vytvořit určitá pravidla. Já zákon respektuji, takže chodím hulit ven. Mám ale pocit, že bude opravdu zapotřebí ten zákon znovu zredukovat,“ pokračuje Bartoška.

Celý život žije v centru Prahy a ví, co od května, od kdy zákaz kouření v restauracích a jiných podnicích platí, způsobil. „Bydlím v Praze 1 a vím, co se tam děje po půlnoci﷯, kdy ty stovky lidí vycházejí před restaurace kouřit, típou vajgly na chodníky, jsou trochu opilí, takže i hlučí,“ komentuje a dodává: „A ti nájemníci jsou z toho nešťastní, protože bydlí v zóně, která je absolutně neklidná!“

Na video s Bartoškou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
pelagie
10. 7. 2017 • 10:31

kam jste chodila do školy ?? pravděpodobně do pomocné, jinak si Vaši gramatiku nedovedu vysvětlit..

anna.hrack...@...
9. 7. 2017 • 15:14

pane bAROSKA, JE TO ASI TĚŽKÉ, ALE ČLOVĚK BY MĚL ZA V ČASU ODEŠJÍT A PŘAT MLADŠÍM, ABY TO PŘEVZALI A PŘEJI ZDRTAVÍ, ALE STYDĚLA JSEM SE ZA VÁS, ŽE JSE ŠEPTAL DO UCHA , ALE NEMÁME KRITIZOT

ivoadler
9. 7. 2017 • 14:58

Ředitelství festivalu dělá co může, aby nalákalo nějakou tu zahraniční hvězdu, ale drhne to čím dál víc. Přijeď, dáme ti Křišťálovy globus.Festival financovaný ze soukromých peněz? HA, HA, HA. Je to financovaný z našich peněz. Ať už prostřednictví státního rozpočtu nebo z tržeb donátorů. Ovšem napřed to donátorům musíme my dát vydělat. A ještě si to odečtou z daní.

vochomurka
9. 7. 2017 • 09:52

cítil se o dvacet let mladší a byl nabyt energií. hezky česky píšete

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.