Ťukněte si s celebritou! Princezny Laurinová a Kuklová slaví narozeniny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ťukněte si s celebritou! Princezny Laurinová a Kuklová slaví narozeniny

Sabina a Michaela si zahrály ve filmu princezny.
Sabina a Michaela si zahrály ve filmu princezny. (archiv TV NOVA, archiv Blesku, Jan Tůma)

45. a 49. narozeniny dnes slaví herečky Sabina Laurinová a Michaela Kuklová. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Michaela Kuklová

Michaela Kuklová už ve třinácti letech se objevila ve filmu režiséra Víta Olmera Skleněný dům, posléze ve Škole hrou, v Perlách a růži nebo v Balónové pohádce. Po pražské DAMU nastoupila do Činoherního klubu v Ústí nad Labem a v Praze. 

Po veleúspěšné pohádce O princezně Jasněnce a létajícím ševci, kde si Michaela Kuklová zahrála po boku mladého Jana Potměšila, přišel Učitel tance, ve kterém řádil Martin Dejdar. Dále se objevila ve svůdné komedii Playgirls nebo pohádce Z pekla štěstí reřiséra Zdeňka Trošky.

Herečka Michaela Kuklová se prosadila i v Německu. Zahrála si v Místě činu a měla hostovat i ve čtyřnohém Komisaři Rexovi. Kvůli nemoci ale musela tehdy roli odmítnout. Po menší odmlce se herečka Míša Kuklová vrátila do televize v roce 2012 v seriálu Ordinace v růžové zahradě nebo ve Světlech pasáže.

Sabina Laurinová

Sabina Laurinová měla k herectví, jakožto absolventka pražské konzervatoře, blízko od malička: je dcerou režiséra Františka Laurina. Sabina Laurinová je nejen půvabná, ale má i příjemný, charakteristický hlas. Její herecká kariéra je proto významně spojena i s dabingem. Její hlas můžeme slyšet v téměř dvou stovkách zahraničních filmů. Propůjčila ho třeba herečkám Geeně Davis, Jodie Foster, Cameron Diaz nebo Marilyn Monroe v kultovním Někdo to rád horké. Byla dvakrát nominována na Cenu Františka Filiovského.

Pokud jde o její hereckou kariéru, Sabina Laurinová hrála na prknech Národního divadla, divadla Semafor, Divadla na Starém Městě a ABC. Před kamerou se poprvé objevila v šestnácti letech v seriálu Chlapci a chlapi, ale její první velké role měla v seriálech Zdivočelá země a Konec velkých prázdnin.

Sabina Laurinová dostala výraznou postavu rovněž v oblíbených Doktorech z Počátků. Z filmů zmiňme Láska In Memoriam, Jak se krotí krokodýli, Konec velkých prázdnin či Dívčí válka. V pohádkách se objevuje jako záporná princezna (Z pekla štěstí, Ošklivá princezna). Sabina Laurinová se jako moderátorka uplatnila v hudební soutěži DO-RE-MI po boku Pavla Trávníčka.

Na rozhovor se Sabinou Laurinovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...





Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.