Tajemství smrti Věry Špinarové (†65): Syn souhlasil s darováním orgánů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Tajemství smrti Věry Špinarové (†65): Syn souhlasil s darováním orgánů!

Věra špinarová mohl zachránit lidský život.
Věra špinarová mohl zachránit lidský život. (Foto Aha! – Mária Rušinová, ČT, ara)

Umírající Věra Špinarová (†65) mohla svými orgány někoho zachránit. Zpěvaččin syn Adam Pavlík (42) to dokonce odsouhlasil. Nakonec to ale nebylo možné! Jak to?

„Když mamka zemřela, orgány už nebyly v pořádku,“ vysvětlil Aha! syn, který dárcovství nejdříve zamítl. „Zaskočilo mě to, nejdřív jsem opravdu nesouhlasil. Během půl hodiny jsem si to ale všechno promyslel,“ popisuje Pavlík. „Řekl jsem si, že by mamka byla určitě ráda, že někomu zachránila život. Tak jsem lékařům oznámil, že samozřejmě souhlasím,“ pokračuje zpěvaččin syn.



Špinarovou na ARO v pražském Motole, kam byla převezena vrtulníkem z koncertu v Čáslavi, udržovaly při životě přístroje. Napojeny byly i orgány, jejichž mohla být případným dárcem. Srdce to být určitě nemohlo, to selhalo. Zpěvačka byla přes čtyřicet minut v bezvědomí a kvůli tomu mozek fungoval jen na jedno procento. Jak se nakonec ukázalo, dokonce i játra a ledviny, tedy orgány, které se nejčastěji transplantují, byly k darování nevhodné.

Video: Tohle jste v televizi neviděli! Vystřižená scéna se Špinarovou v Tváři

Video se připravuje ...

Více o drsném životě Špinarové čtěte v Aha! pro ženy

APŽ 14/17




Přečtěte si
-bello-
7. 4. 2017 • 22:14

Myslím, že by Špinarová udělala nejlíp, kdyby vstala z popela, dala jim do držky a zas si šla lehnout.Jinak to nevidím !

fizi
7. 4. 2017 • 15:50

Sylvie 59-

sylvie59
7. 4. 2017 • 14:41

Jestli jsou všechny články takovým nesmyslem jako je tenhle, tak pánbů potěš. Prosím pamatujte si: Který Čech či Češka si nepřejí, aby byly jejich orgány po smrti použity MUSÍ VYSLOVIT PÍSEMNÝ NESOUHLAS a to v Národním registru osob nesouhlasících s posmrtným odběrem tkání a orgánů. http://zdravotnictvi.kraj-lbc.cz/informace-pro-laickou-verejnost/narodni-registr-osob-nesouhlasicich -s-posmrtnym-odberem-tkani-a-organu Každý, kdo to neudělá je automaticky považován za "dárce" a s jeho tělem je po smrti odpovídajícně nakládáno. Z toho plyne, že se nikdo pozůstalých neptá na jejich názor, či rozhodnutí. Konečná. Mohou stokrát nesouhlasit a nikdo se s nimi nemusí vůbec bavit (Orgány mimo tělo mají krátkou životnost, tak se spěchá.) Je pozoruhodné, že téměř nikdo z občanů nezná legislativu, která se ho bezprostředně dotýká. Ale že o něčem plkají redaktůrci bulváru, a ono je to přesně naopak, no to je na pováženou.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.