Tajemství hvězdy Ordinace: Incest v rodině! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tajemství hvězdy Ordinace: Incest v rodině!

Herec Pavel Nečas odhalil nezvyklé rodinné vazby.
Herec Pavel Nečas odhalil nezvyklé rodinné vazby. (Foto Aha! – David Kundrát, FTV Prima)

Velmi zvrácené vztahy! Pavel Nečas (51), známý ze seriálu Vinaři nebo Ordinace v růžové zahradě, se pochlubil tím, co by většina z nás raději tajila! Jeho babičky byly příbuzné! V rodině tedy došlo k incestu neboli krvesmilstvu.

„U nás v rodině sice nikdo významný nebyl, ale máme tam takový bod, který je zajímavý,“ svěřil herec, který se narodil v Hodoníně, ale celé dětství prožil v Hustopečích u Brna. Stejně jako on, je také celé jeho příbuzenstvo z Moravy.

„My pocházíme ze Slovácka z Dubňan a moje babičky jsou sestřenice. To znamená, že mí rodiče jsou vlastníci, to jsou děti bratranců a sestřenic. Vlastně incest,“ prozradil Nečas, který si z nezvyklých rodinných vazeb nic nedělá a je rád, že to jeho rodičům celý život klapalo. „Mojí matce bylo patnáct let a otci dvacet tři, když spolu začali chodit, a byli spolu šestapadesát let,“ pochlubil se herec v Českém rozhlasu. Názor odborníka: Český zákon to nezakazuje!
„Právo s tímto žádný problém nemá. Tam už se o incest nejedná a sňatek je v Česku v tomto případě zcela legální. Je to následně na nich, aby se zapátralo, zda se v rodině nevyskytuje vrozená vada, povinnost taková není, ale doporučuje se to. Jinak zákon nepovoluje, aby proběhl sňatek u sourozenců a přímých příbuzných, to znamená předkové a potomci, rodiče, prarodiče, potomci a vnoučata,“ vysvětlila Aha! JUDr. Daniela Kovářová (52).

Zákony: Zákaz svazků v přímé linii!
Současné zákony zakazují svazek mezi otcem a dcerou nebo dědou a vnučkou. Dále také u příbuzných 2. stupně, což je mezi bratrem a sestrou. A také v boční linii 3. stupně, a to mezi strýcem a neteří nebo tetou a synovcem.
Církev sňatek nepovoluje
Příbuzenský svazek 4. stupně, to znamená mezi bratrancem a sestřenicí, sice zákon nezakazuje, ale katolická církev je přísnější. Manželství osob ve 3. a 4. stupni odmítá až na výjimky, které může udělit pouze biskup.

Pavel Nečas v Ordinaci:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mord
4. 4. 2017 • 11:44

Vadna jsi hlavně ty pomatema zavistiva smudlo

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.