Eliška Balzerová (67): Jak jsem šikanovala Bartošku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Eliška Balzerová (67): Jak jsem šikanovala Bartošku!

Eliška Balzerová a Jiří Bartoška.
Eliška Balzerová a Jiří Bartoška. (Foto: Bontonfilm, ara)

Doteď dostávala v seriálech a filmech většinou pozitivní role! V tragikomedii Teorie tygra, která měla v neděli úspěšnou televizní premiéru, si ale Eliška Balzerová (67) střihla negativní postavu manželky, která svojí přepečlivělostí vyžene manžela z domu. Herečka je ale za tuto příležitost ráda!

„Takové postavy se hrají daleko lépe než pozitivní superženy. Mě postava Olgy moc bavila, rozuměly jsme si,“ prohlásila Balzerová, která ve snímku režiséra Radka Bajgara (54) ztvárňuje profesorku na vysoké škole, její muž Jiří Bartoška (70) pro změnu veterináře Honzu, kterého to doma na stará kolena nebaví a odejde pryč.

Vrátí se silnější
„I tygr, který opustí klec, musí pochopit, že bezmezná svoboda není jednoduchá. Někdy se i vrátí zpátky, ale silnější a bohatší o toto poznání,“ řekla zcela vážně herečka. „Čím více volnosti, tím větší rebelie,“ dodala v rozhovoru pro Českou televizi.

Nahraná nemoc
Bartoška alias Jan ale ve snímku neodejde z domova, potažmo z manželství, klasickou cestou rozchodu. Sehraje totiž, že má Alzheimerovu chorobu, která ho dovede až do ústavu jeho kamaráda. Odtud pak uteče do světa, spí pod širákem, peče buřty a poznává nové lidi. Když praskne, že vše pouze hrál, vrátí se krátce domů, kde zjistí, že se nic nezměnilo.

A uteče znovu, tentokrát oficiálně! „Ženy si berou tygra, aby z něj postupem času udělaly králíka, kterému se nasype trochu toho krmiva, ale hned se mu zavřou vrátka, aby ho náhodou nenapadlo hrát si mimo králíkárnu na tygra,“ okomentoval svoji postavu Bartoška.

Hrála sebe?
Balzarová celou svojí roli velmi prožívala. „Protože jsem si představila svůj život, během kterého hledám jeho smysl, prožívám chvíle štěstí, ztrácím paměť, toužím důstojně s někým žít a stárnout. Učím se žít ve svobodě. A hlavně – snažím se neztrácet smysl pro humor,“ dodala Eliška, která tak trochu naznačila, že hrála sama sebe.

Takto bodovala Teorie tygra
Temný Kraj (Prima)      1 399 000 diváků
Teorie tygra (ČT1)       1 224 000 diváků
Tvoje tvář III (Nova)    1 117 000 diváků
Nedělní čísla sledovanosti

Jiří Bartoška si střihl duet s Eliškou Balzerovou:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.