Ťukněte si s celebritou! Herečka Dagmar Havlová slaví 64 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Ťukněte si s celebritou! Herečka Dagmar Havlová slaví 64

Dagmar Havlová dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.
Dagmar Havlová dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší. (Foto Aha! - Martin Hykl )

64. narozeniny dnes slaví herečka Dagmar Havlová. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Dagmar Havlová je česká herečka, známá z filmů jako Holky z porcelánu nebo Dědictví, aneb kurvahošigutntág. Byla druhou manželkou prezidenta Václava Havla. Dagmar Havlová (původním jménem Veškrnová) se narodila do divadelní rodiny. Konzervatoř ukončila v roce 1971 a JAMU o čtyři roky později. V brněnském Divadle na provázku působila do té doby, než ji její kolegyně herečka Iva Janžurová doporučila do pražského Divadla na Vinohradech. Dagmar Havlová se poté stala hvězdou.

Zahrála si ve více než padesáti filmech. Z nich nejznámější jsou například Zítra to roztočíme drahoušku…! nebo kultovní Dědictví aneb Kurvahošigutntág, kde zazářila po boku herce a valašského krále Bolka Polívky. Točila filmy a seriály a zároveň se stihla Dagmar Havlová převtělit i do divadelních rolí v Shakespearově Zkrocení zlé ženy či v Čechovově Višňovém sadu.

Dagmar Havlová se pak vdala za prvního muže České republiky Václava Havla a stala se první dámou. Hereckou kariéru tehdy na jedenáct let přerušila. Když se po smrti manžela na divadelní prkna a před kameru vrátila, mohli jsme ji spatřit třeba v seriálu Sanitka 2 nebo Dědictví aneb Kurva se neříká.
Dagmar Havlová se během manželství s Václavem Havlem zajímala o charitu. Založila Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97. V rámci ní se Dagmar Havlová podílela například na zavedení bezplatného vyšetření tlustého střeva nad 50 let věku všem občanům Česka. Prezident Václav Havel byl až druhým mužem Dagmar Veškrnové. S prvním manželem Radvítem Novákem se rozvedla. Má s ním dceru Ninu.



Přečtěte si
tenerife
22. 3. 2017 • 09:26

Moc smutná zpráva,dcera na Vašich večerníčcích vyrostla,dávala jste radost dětem i dospělým,upřímnou soustrast rodině.....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.