Kaiser se obul do Českého lva! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kaiser se obul do Českého lva!

Oldřich Kaiser
Oldřich Kaiser (Foto Aha!: David Malík, ara)

Nominací na filmové ceny má celou přehršel. Přesto se Oldřich Kaiser (61) ofrňuje nad soškou Českého lva. Proč? Připomíná mu jeho nepěknou minulost...

„On už ten lev není takový, jak býval. Ono to vypadá jako lahev, taková našikmo,“ řekl herec o sošce, do jejíhož boje zasáhl i on, objevil se v nominaci za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli v historickém velkofilmu Masaryk. V  něm excelentně ztvárnil postavu prezidenta Edvarda Beneše (†64). Nominaci měl i snímek Rudý kapitán, kde také exceloval. (Zda nominaci proměnil, nebylo do uzávěrky tohoto vydání Nedělního Aha! známo.)

Démon alkohol  

„Já když ho držel v ruce, tak jsem poděkoval v domnění, že jsem dostal flašku. A on to byl lev!“ Proč herci filmová soška připomíná lahev, je nejasné. Spojitost bychom mohli hledat pouze v dobách, když se Kaiser několikrát léčil ze závislosti na alkoholu. Kvůli démonu pití přišel o práci, rozpadlo se mu manželství a všechny eskapády respektované herecké hvězdy by vydaly na román.

Abstinuje

Kaiser si už kvůli pití vytrpěl své a dnes seká latinu. I na párty po slavnostní premiéře filmu Masaryk do sebe celý večer lil pouze sladkou limonádu a alkoholu se vyhýbal obloukem. Po čtyřech léčebných terapiích snad v sobě našel dost sil, aby nad závislostí jednou provždy zvítězil.

Doma má čtyři trofeje

Doma má čtyři Lvy, přesto o ceně říká: „Ta soška je taková, jako když si dáte tři litry, vypijete je a pak se díváte na toho lva jako na flašku, která se vám tak trochu kývá.“

Krach manželství
Naďa Konvalinková, se kterou se oženil v roce 1980, se s ním v roce 2005 rozvedla, protože už nechtěla víc snášet jeho řádění. Pak herec nastoupil do léčebny na Vysočině.

Opilý na jevišti

V roce 2010 ho kvůli pití vyhodili z Divadla Ungelt. V Písku totiž přišel na představení opilý a divákům sprostě nadával. Pak se po něm slehla zem a znovu se šel léčit.

Co je Český lev

Český lev je naše nejprestižnější filmová cena udělovaná od roku 1993. Ocenění vždy symbolizovala křišťálová soška lva. V roce 2014 Český lev prošel reorganizací a soutěž nyní pořádá Česká filmová a televizní akademie. Změnil se i vizuál sošky, která nyní tvarem připomíná Kaiserovi lahev.

Největší Oldřichovy eskapády

80. léta: Vyhazov z Divadla na Vinohradech
Počátkem 80. let Kaisera vyhodili z pražského divadla. V opilosti zrušil ubytování pro celý soubor při zájezdovém představení.

90. léta: Konec v divadle Ypsilon
Po několika opileckých excesech s ním ředitel Jan Schmid ztratil trpělivost.

1999: Kopačky z Národního divadla
Známého herce vyhodili poté, co se několikrát nedostavil na představení.

2000: Padák z Divadla bez zábradlí
Poté, co se dotazoval diváků, zda s sebou na představení nemají něco k pití, ho ředitel Heřmánek z divadla vyhodil.

2004: Jsem klíště
Herec »pod parou« odmítl opustit jeden z pražských barů, který už měl dávno po zavíračce. Policistovi, který ho chtěl vyprovodit, skočil na záda s tvrzením, že je klíště.



Přečtěte si
arnostarno...@...
6. 3. 2017 • 14:15

Pan Kaiser má pravdu je to divadlo jako svin----- Nemluvě o tom že ten lev se týká jenom jistých lidí nikdy se to nemění tak na co to dělaj jen aby se zvyditelnili to se týká i zpěvecké rošandy to je snad ještě ubohejší trapné nehezké a na konec nikdy jsem se na to nedíval protože je to trapáná nad trapárnou,co si příště vymyslí aby se na to hloupí lidi dívali KAiser je nejlepší herec jelikož on o sobně nikdy nic neříká co by ho povyšovalo a není povrchní jako ti inteligenti co přebýrali lvi jako cihlu zlata ...hned bych to zrušil /je to jejich práce k terou si vybrali sami co by chtěli víc stačí že naně koukáme celý život protože v TV nemaj dostatečné pořady a opakojou sarobylé seriali k teré zname na spamět humus

bursik
6. 3. 2017 • 04:59

skoda ze nikde nevysvetli novinari jak se ty penizky pro film prideluji ! Mozna jako EU dotace a proto je tolik nastvanych umelcu.Kydnout tolik deformovanych fotek jen s nadpisem do Blesku i Aha je Silene ! Frant.Cizkova ktera ma rozebrat obleceni nevysla ani zakladku, nebot pise ze lev je hranol !!misto kuzel.Podle toho jsou jeji glosy podprumerne, nezna jazyky, materialy ,podliza mocnym jen aby se udrzela v praci.Cele ty festivaly, Slavici, ty-ty a jine akce plati lide do poctu -tem par vyvolenym hrabosum

rodrigo7@...
5. 3. 2017 • 23:32

Ja nevim proč se pohoršujete nad Oldou. Řekl jen svůj nazor a vy ho upalujete jak Husa. naopak.. řekl jen to co si myslel. a ja mu fandím. A to že chlastal.. ? neni první ani poslední.. Na jeho předchůdce jste zapomněly? Všichni herci chlastaji. Ale dokazal to co vy ani jeden. Nesahate mu ani po paty. Zametajte si před svymi prahy. Oldo fandím Ti a kalej na všechny. Jsom to pokrytci a dementi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.