Ťukněte si s celebritou! Zpěvák Phil Collins slaví 66 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ťukněte si s celebritou! Zpěvák Phil Collins slaví 66

Phil Collins dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.
Phil Collins dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.  (Foto: David Kundrát, CNC, ara)

66. narozeniny dnes slaví zpěvák Phil Collins. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Philip David Charles „Phil“ Collins je anglický zpěvák, držitel prestižních cen Grammy a Oscar, který se nejvíce proslavil jako lídr hudební skupiny Genesis. Mezi jeho nejznámější písně patří Another Day in Paradise, In the Air Tonight nebo You'll Be In My Heart. Obrovskou popularitu si získal už jako člen Genesis, kterou dokázal poté zužitkovat i coby sólový zpěvák.

Ve své tvorbě byl hodně ovlivněn i jazzem. V roce 1981 vydal své první sólové album Face Value. Okamžitě ovládl hitparády a stal se, vedle lídra Genesis, světovou pop star. Důležitý mezník nastal v roce 1982, kdy se rozhodl produkovat sólové album Anni-Frid Lyngstad. Lidé byli nadšeni jeho emotivními texty. Ve stejném roce vydal s Lyngstad duet, který se stal obrovským hitem.

Největší přelom nastal, když se rozhodl napsat titulní song k filmu Against All Odds a píseň nazval stejně Against All Odds. Tato emotivní píseň začala dobývat ihned všechny světové hitparády a dodnes je považována za jeden z nejkultovnějších songů.



Přečtěte si
ararat
30. 1. 2017 • 13:03

Pořád fešák

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.