Královna moravských lidovek Jarmila Šuláková (87): Syn jí umřel na AIDS! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Královna moravských lidovek Jarmila Šuláková (87): Syn jí umřel na AIDS!

Jarmila Šuláková
Jarmila Šuláková (Foto Marie Machkova)

Je královnou lidové písně, přesto její život není zrovna královský! Dnes je zpěvačka Jarmila Šuláková (87) upoutána na lůžko a nemůže chodit. Po pěti letech poskytla deníku Aha! rozhovor a prozradila svou velkou bolest – boj s nemocí AIDS!

Valašská dcérenka, jak jí okolí láskyplně přezdívá, už ukončila svou aktivní pěveckou kariéru a žije v malém bytě ve Vsetíně, kam za ní chodí dcera a vnoučata. „Starají se o mě moc pěkně a nic mi nechybí,” svěřila deníku Aha! usměvavá zpěvačka. Poprvé za pět let dovolila novinářům, aby ji navštívili. Ne vždy ale měla Šuláková důvod k úsměvu. Její nevlastní syn Michal (†47) před lety bojoval se smrtelnou nemocí AIDS a právě Jarmila byla u jeho smrtelného lůžka.


Píchl se o jehlu
„On za to, že se nakazil, nemohl, pracoval v Kanadě a tam se v laboratoři píchl o jehlu. Pak se vrátil domů a zaměstnavatel mu sem posílal léky, ale ty nezabíraly,” zavzpomínala Šuláková na smrt nevlastního syna. „Nejstrašnější bylo vidět, jak z veselého člověka odchází život. Sedávala jsem u něj u postele, držela ho za ruku a zpívala mu. Myslím, že mu to trochu pomohlo od bolestí, které měl. Byly strašné,” popsala se smutkem v očích legenda lidové písně. „Lidé by se neměli těch, co jsou HIV pozitivní či už u nich nemoc AIDS propukla, štítit a odvracet se od nich. Od Michala se tehdy odvrátili všichni. Vůbec si nedovedete představit, jak trpěl,“ dodala Jarmila s tím, že by si přála, aby mladí lidé byli opatrnější a více se této smrtelné nemoci báli.

Touží vystoupit s dcerou
Dcera Šulákové Zuzana (57) jde v maminčiných stopách a dělá jí velkou radost. „Není divu, že je z ní zpěvačka, vždy jsme spolu zpívaly, a má hudbu v krvi. Mým velkým přáním je se s ní ještě postavit na jeviště a zazpívat si společně s naší skupinou Fleret,” dodala Jarmila, o které právě vyšla autorizovaná kniha Obyčejná valašská cérka Jarmila Šuláková.



Přečtěte si
-bello-
20. 12. 2016 • 00:45

inocenta v 89. zvonili klíči za vlast a jen co dorostli., vzali roha. Národní hrdost jim nic neříká

inocenta
19. 12. 2016 • 17:16

Mladí se "úspěšně "odčešťují. Chtělo by to zřejmě zopakovat národní obrození, ale není obroditelů.

ararat
19. 12. 2016 • 16:49

Hodně zdravé Díky

lokii
19. 12. 2016 • 16:00

To je takova krasa poslouchat ty nadherne lidove pisnicky v podani Pani zpevacky. Nadherny hlas a je to smutne takhle ztratit blizkeho cloveka. Hodne zdravi a radosti ze zpivani.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.