Petra Janů (64) 5 let po smrti manžela: Psycholog jí schválil Vánoce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Petra Janů (64) 5 let po smrti manžela: Psycholog jí schválil Vánoce!

Krátce před Vánocemi 2011 hudební producent Michal Zelenka prohrál boj s rakovinou.
Krátce před Vánocemi 2011 hudební producent Michal Zelenka prohrál boj s rakovinou. (Foto Aha! – Robert Klejch, ara )

Letošní Vánoce budou pro Petru Janů (64) zcela jiné! Poprvé od smrti milovaného manžela Michala Zelenky (†63) je bude slavit doma. Posledních pět let totiž létala do dalekých krajin, aby utekla před bolestnými vzpomínkami, které má spojené s vánočními svátky. Není divu, že z toho má velké obavy, i když její rozhodnutí posvětil i odborník přes lidskou duši.

„Nevím, jak to zvládnu. Manžel umřel před Vánocemi a čtyři roky nato mi před Vánoci umřel táta. Pro mě jsou to smutné svátky, proto jsem před nimi poslední roky utíkala co nejdál pryč,“ přiznala Aha! zpěvačka, která nejčastěji létala na Maledivy. Ale letos bude mít české Vánoce se vším všudy, a dokonce už začala nakupovat ozdoby.

Jako každý rok vyrazila na vánoční turné, tentokrát ji ale doprovází dětské sbory a vše se řídí podle nich. Proto došlo k tomu, že 23. prosince Petra koncertuje ještě v Jeseníku. „A  bohužel není v lidských silách, abych druhý den už pobíhala v plavkách někde po pobřeží Indického oceánu. Takže budu doma a už teď z toho mám panickou hrůzu,“ přiznala Petra. Aby trávila Štědrý den v Praze v domě, kde žila s manželem, a byla tam sama, tak na to prý nemá odvahu. „Myslím, že na chalupě v přírodě ty svátky přežiju líp. Sousedé se dokonce nabídli, že budou se mnou. Že napečou, nasmaží kapry, udělají salát. Jsou zlatí,“ říká Petra a potom už trochu radostněji dodává: „A potom přišli s geniálním nápadem. Že si mám nakoupit vánoční výzdobu do chalupy a oni že mi dům i zahradu tak vyzdobí, že až se tam po půlnoci dokodrcám, budu žasnout a zapomenu na všechny moje vánoční smutky.“



Přečtěte si
bursik
25. 11. 2016 • 15:46

Vanoce jsou velike svatky -rodinne Je to oslava zrozeni noveho zivota -Jeziska .Hodne lidem byva smutno,nebot nic poradne nefunguje prave tim stresem ,ktery doba vyrabi.A staci bohate ke stesti kdyz se vsichni ve zdravi sejdou u vecere -spolecne a ve zdravi.

gaysknirem
25. 11. 2016 • 15:34

Někco má paměť a ta nedovoí si nevzpomenout. Není to vždy jen úmrtí, jsou i jiné hodně nepříjemné vzpomnínky. Tedy bych se nenutila do ničeho, jelikož Vánoce nejsou povínné. Stejně jsou už pouze paskvilem původní myšlenky.

-bello-
25. 11. 2016 • 13:30

To je fajn, že má tak hezké vztahy se sousedy. Docela chápu, že nechce být sama, jenže v tom domě to není stejný byt, ten právě kvůli smutku vyměnila za ten vedle na chodbě.Takže ten jí ho připomínat nebude, zato chalupa, kde byli pořád jo.Tu nelogiku nechápu. .Jde spíš o to, že tam má přátele, ne o místo. Ach jo, ach jo, to jsou vyjádření, to jsou články

-bello-
25. 11. 2016 • 13:24

gurke dokud máš dovoleno, vánoce nevánoce, cpi se vepřovým a zapíjej pivem. Brzy vám všechno sežerou levný ( líný ) pracovní síly a co zbyde, to vám zakážou.

jity
25. 11. 2016 • 11:00

Kdo ví jestli Petra Janů o takový článek vůbec stojí. S tím zajíčkem si z toho dělala legraci, že žádného nemá a nechala to bulváru ať si píší co chtějí. Sama řekla, že má doma zrcadlo a ví kolik je jí let, než aby si začala se zajíčkem. Navíc, že by ji jistě ani nechtěl.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.