Postlerová pohřbila životní lásku: Obřad mezi stromy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Postlerová pohřbila životní lásku: Obřad mezi stromy!

Pohřeb – Simona Postlerová, Zdeněk Hrášek
Pohřeb – Simona Postlerová, Zdeněk Hrášek (Foto: Machan, Pátek, Kundrát)

Poslední polibek a pohlazení včera dala Simona Postlerová (51) svému muži Zdeňku Hráškovi (†62), který v neděli podlehl zákeřné rakovině. Když po obřadu v kostele sv. Ludmily na Náměstí Míru v Praze nakládali jeho ostatky do pohřebního vozu, naposledy se rozloučila s největší láskou svého života.

„Jsem šťastná, že jsem tvoje manželka. Záměrně neříkám byla, protože jsem a vždy budu,“ pronesla herečka, která na poslední cestu vyprovodila manžela polibkem na víko rakve a láskyplným pohlazením. Během zádušní mše v kostele se snažila být silná.

„K tomuto kostelu máme se Zdeňkem vztah, proto proběhl obřad zde. Jeho kněží jsou naši přátelé, velcí souputníci a jsem jim za všechno vděčná nejen v těchto těžkých chvílích,“ svěřila deníku Aha! vdova, proč k poslednímu rozloučení vybrala právě kostel sv. Ludmily.

Průchod emocím dala až venku. Nejprve začala rakev v otevřeném voze kropit svěcenou vodou, potom políbila víko a nakonec přes něj naposledy symbolicky políbila manžela.

Poté se rodina a nejbliží s farářem přesunuli na ještě jeden soukromý »obřad« mezi stromy, kde uložili rakev Zdeňka Hráška do rodinné hrobky, kde navždy odpočívá tatínek herečky Alexadr Postler (†59).

Celou dobu při ní stáli nejen syn Damián (22) a dcera Jana Magdaléna (24), ale také přátelé z divadla, kteří na Zdeňka budou vzpomínat jako na slušného člověka, kterého měli rádi. Nebyl jen manželem jejich oblíbené kolegyně, ale také hudebníkem Národního divadla.



Přečtěte si
jity
4. 11. 2016 • 10:12

Zřejmě jejich manželství bylo jedno z mála v této branži, které bylo harmonické a vydrželo. Paní Postlerové a jejím dětem přeji hodně sil, aby tuto nesmírnou bolest zvládly.

majojo
4. 11. 2016 • 08:29

"....potom políbila víko a nakonec přes něj naposledy symbolicky políbila manžela." Zase věta hodná ostrého jazyka Jany Postlerové.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.