Ťukněte si s celebritou! Herec Pavel Kikinčuk slaví 57! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ťukněte si s celebritou! Herec Pavel Kikinčuk slaví 57!

Pavel Kikinčuk dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší!
Pavel Kikinčuk dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší! (Foto: Petr Novotný, Pavel Machan)

57. narozeniny dnes slaví herec Pavel Kikinčuk. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Pavel Kikinčuk je český herec. Jeho nejúspěšnější rolí byl Šimon Plánička v divácky úspěšné komedii Slunce, seno, jahody. Zahrál si ale i v Okresním přeboru, Ordinaci v růžové zahradě a Babovřeskách.

Poté, co Pavel Kikinčuk vystudoval gymnázium, vedly jeho kroky na brněnskou JAMU, obor činoherní herectví. Po dostudování Janáčkovy akademie muzických umění  byl angažován do Divadla J. K. Tyla v Plzni, kde působil patnáct let do roku 1999. Následně přestoupil do Činoherního klubu v Praze, kde vystupuje dodnes. Přesto, že je jeho kariéra orientována spíše k divadlu, objevil se Pavel Kikinčuk i na televizních obrazovkách.

Jeho nejznámější a také téměř jedinou hlavní rolí je Šimon Plánička v prvním díle veleúspěšné komediální série Zdeňka Trošky Slunce, seno, jahody. Do dalších dílů obsazen nebyl, protože mu bylo nabídnuto angažmá v Plzni, na které se chtěl plně soustředit. U filmu byl Pavel Kikinčuk úspěšnější až v novém tisíciletí. Nešlo o žádnou hitparádu, ale díky rolím v Okresním přeboru, Babovřeskách a v pohádce Nejkrásnější hádanka, si ho diváci velmi oblíbili.

Takže ho režiséři obsadili dokonce do role ředitele nemocnice v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Zahrála si tam s ním i jeho dcera Kamila. Se svou ženou Jindřiškou vlastní Pavel Kikinčuk Divadlo Pluto v Plzni.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.