Ťukněte si s celebritou! Zpěvák Stanislav Hložek slaví 62! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ťukněte si s celebritou! Zpěvák Stanislav Hložek slaví 62!

Standa Hložek dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.
Standa Hložek dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší. (Aha! – P. Novotný, EMI ČR, ara)

62. narozeniny dnes slaví zpěvák Stanislav Hložek. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Český zpěvák Stanislav Hložek je známý především ve dvojici s Petrem Kotvaldem. Největší jejich hit byl Holky z naší školy. Hudbě se Standa Hložek věnuje od dětsví, kdy od svých 9 let docházel do pěveckého sboru v Hulíně. Od roku 1969 hostoval v Hulínském tanečním orchestru.

Stanislav Hložek vystudoval Střední průmyslovou školu stavební ve Zlíně a poté šel studovat novinařinu na Fakultu socálních věd Univerzity Karlovy v Praze. V roce 1974 se umístil na 2. místě v soutěži Intertalent. Díky ní se seznámil s Karlem Vángnerem a právě on se stal jeho patronem.

Nejdříve mu pomohl dostat se do Armádního uměleckého souboru a později mu nabídl místo v doprovodné kapele Hany Zagorové. V roce 1981 se poznali s Petrem Kotvaldem, který v tu chvíli přišel také do doprovodné kapely Hany Zagorové. Standa Hložek a Petr Kotvald slavili největší úspěch se skladbou Holky z naší školky. Další úspěch slavil Hložek s písní Můj čas, kterou nazpíval s Petrem Kotvaldem a Hanou Zagorovou.

Standa Hložek vystupoval i v muzikálu Tři mušketýři a nazpíval písničky pro různé dětské seriály např. Želvy Ninja, Rodina Nessova atd. V roce 2010 s Petrem Kotvaldem vydali dvojalbum všech svých hitů s názvem Diskohrátky a odjeli na turné, i přesti se žádný velký comeback milované dvojice nekonal.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.