Kráska Eva Josefíková: Za nahotu ve filmu se nestydím! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Kráska Eva Josefíková: Za nahotu ve filmu se nestydím!

Eva Josefíková
Eva Josefíková (Foto: Profimedia.cz)

Eva Josefíková (26) se na plátně začala objevovat již jako mladičká. Bylo jí pouhých devatenáct let, když si střihla drsnou roli feťačky ve filmu Piko, pak si zahrála hlavní roli v Troškově pohádce Čertova nevěsta, ve filmu signál nebo v Menzelových Donšajnech. Díky nevinné vizáži se o ní začalo mluvit jako o nové Libuši Šafránkové (62). Mnozí si ji vybaví i jako bývalou partnerku Jiřího Mádla (29), se kterým se loni rozešla. Jaké to bylo prosadit se v herectví?

Často vás přirovnávají k Libuši Šafránkové zamlada. Co vy na to?

„Mně to nepřijde. Samozřejmě, je to příjemné přirovnání, ale já vždycky říkám, že jsem radši, když mě lidi vnímají skrz moji práci než proto, komu je podobný můj obličej.“

Ale lichotí vám to, ne?

„Paní Šafránková je velká osobnost a samozřejmě me to těší.“

Co televizní seriály? Proč vás v nich nevídáme? 

„Protože by to pro mě byl závazek na velmi dlouhou dobu a možná bych vedle toho už nestíhala hrát divadlo. Kromě Švandova divadla ještě hraju v Divadle Bez zábradlí, ve Strašnicích, v Celetné, na Štvanici a v Kladně. Ale samozřejmě seriály nezavrhuju. Jen si zatím říkám, že dokud složenky poplatím z divadla, můžu si ještě chviličku vybírat.“ (směje se)

V jednom jste si ale zahrála, šlo o dánský historický seriál 1864, kde jste se i odhalila. Co vy a nahota?

„Natáčení v Dánsku bylo opravdu zážitkem. Získala jsem nové zkušenosti, vyzkoušela si práci v zahraničí a zažila i jinou kulturu. Mám na to hezké vzpomínky. A co se týče odvážnějších scén, už jsem se odhalila několikrát. Musí to mít však ve filmu smysl. Nahota může být jakýmsi kostýmem, ale musí to být kostým využitý smysluplně.“

Rozhovor v plném znění si můžete přečíst v tištěném AHA TV!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.