Co bude s Ulicí? Hadrbolcovou zradilo srdíčko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Co bude s Ulicí? Hadrbolcovou zradilo srdíčko!

Herečka Zdena Hadrbolcová se po zákroku brzy vrátí do práce.
Herečka Zdena Hadrbolcová se po zákroku brzy vrátí do práce. (Foto: TV Nova, ara )

Skončila v nemocnici! Zdena Hadrbolcová (78) alias pekařka Růžena z Ulice podstoupila okamžitou katetrizaci. Lékaři jí zavedli do tepny katetr. Touto metodou zjišťují stav srdce, zda je nutná jeho operace a v jakém stavu se vlastně tento důležitý orgán nachází.

Přestože herečka na svůj věk vypadá znamenitě, musí si své zdraví pořádně hlídat. V posledních týdnech měla potíže. Hůř se jí dýchalo, cítila se unavenější. I když je Hadrbolcová velká sportovkyně, musela se neprodleně svěřit do rukou lékařů.

„Celý život chodím na nějaká cvičení,“ chlubila se ještě loni Zdena. „Teď zrovna docházím do posilovny a hraju tenis. Potřebuju to ke svému povolání, tělo mě nesmí zradit,“ řekla herečka. Srdce ji ale přesto důrazně upozornilo, že něco v těle není v pořádku! Lékaři ji hospitalizovali bez ohledu na to, že natáčení Ulice, kde hraje jednu z hlavních postav, je ještě v plném proudu. „Nedalo se to odkládat,“ prozradil deníku Aha! člen štábu. Herečka už byla propuštěna do domácího ošetřování a brzy se dozví ortel. Hadrbolcová ale nechtěla svůj zdravotní stav komentovat. „Nezlobte se,“ položila telefon. „Ke zdravotnímu stavu našich herců se nevyjadřujeme. Nicméně mohu potvrdit, že paní Hadrbolcová co nejdříve začne Ulici opět natáčet a diváci o její postavu rozhodně nepřijdou! My ji samozřejmě přejeme hodně sil,“ řekl deníku Aha! mluvčí seriálu Vojtěch Boháček. Jak se dělá katetrizace
V případě nutnosti chirurgické nebo intervenční léčby je nutno provést katetrizační vyšetření srdce. Znamená zavedení speciálních katétrů skrze žílu nebo tepnu do srdce. Pomocí těchto katétrů lze v jednotlivých srdečních oddílech měřit krevní tlak, koncentraci kyslíku, teplotu i rychlost proudění krve.
Prodělal to i král cimbálu
Srdeční příhoda před dvěma roky postihla také Jožku Šmukaře (60). „Začalo mě svírat na hrudi, pálit ruka a takové ty klasické příznaky. Tak jsem šel na zátěžové testy a na tom kole mi pan doktor říkal, že se mu to nelíbí. Poslali mě na katetrizaci a pan profesor Pirk mi řekl, že moje cévy jsou o třicet let starší než já,“ popsal král moravského cimbálu, který má dnes čtyři bypassy.



Přečtěte si
adavo
9. 6. 2016 • 16:27

Ulice je o ničem, tohle by Vás mělo zajímat: http://albafos.wbs.cz

jity
9. 6. 2016 • 12:42

Hadrbolcka má být lesba, tak snad má ještě babku, která ji opatří.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.