Konvalinkovou děsí režisér! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Konvalinkovou děsí režisér!

Lubomír Lipský, Naďa Konvalinková (vlevo) a Květa Fialová, se na novou divadelní hru moc těší, jen se trochu bojí režiséra.
Lubomír Lipský, Naďa Konvalinková (vlevo) a Květa Fialová, se na novou divadelní hru moc těší, jen se trochu bojí režiséra. (Aha! – Petr Novotný)

PRAHA – Hvězdné obsazení, ale také první skandál ještě před premiérou. Takovou nálepku má připravované divadelní představení Manžel pro Opalu v Divadle 90 u Valšů. V hlavních rolích slavné divadelní inscenace se představí například Lubomír Lipský (84), Naďa Konvalinková (56) nebo Květa Fialová (77).

Právě obsazení Fialové se údajně vůbec nelíbilo její herecké kolegyni Lubě Skořepové, která si na hlavní roli v Manželi pro Opalu také dělala zálusk. „Skořepová všude říká, že právě ona tuto hru k Valšům přinesla. Ale není to pravda, tu hru jsem přinesl já. Už jsem v ní v osmdesátých letech hrál,“ tvrdí ovšem Lipský. Režijní taktovky se ujal Jan Pecha.

Toho provází pověst velmi přísného a kontroverzního režiséra. A podle zpráv ze zákulisí byly vztahy mezi ním a některými herci během zkoušek tohoto představení skutečně dost vyhrocené. „Už jednou jsem pod panem Pechou hrála a po každém představení za námi přišel a měl spoustu připomínek. Jednou nám dokonce řekl, že jsme byli horší než publikum. Tak se trochu bojím, jak to bude tentokrát,“ přiznala Konvalinková.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.