534 dnů po smrti Hapky (†70): Začalo porcování dědictví, jde o miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

534 dnů po smrti Hapky (†70): Začalo porcování dědictví, jde o miliony!

Dva roky po smrti Petra Hapky si začala rodina rozdělovat majetek.
Dva roky po smrti Petra Hapky si začala rodina rozdělovat majetek. (Foto Aha! – Daniel Černovský, David Kundrát, ara)

Nezanechal závěť a mnozí z jeho sedmi dědiců se ani pořádně neznali. Petr Hapka (†70) to svým pozůstalým neusnadnil. Teprve půldruhého roku po skladatelově smrti se tak podařilo rozdělit několikamilionový majetek.

Hapkovy děti, mezi kterými panuje dusno, se nechaly zastupovat právníky a jednání se značně urychlilo. „Každý z nás si odnesl část otcových věcí,“ prozradila zpěvačka Petra Hapková (33). Někdo zvolil obrazy, jiný starožitný nábytek, další má zálibu v perských kobercích nebo vzácném porcelánu. Zesnulý toho nashromáždil dost, aby se dědicové mohli rozdělit.


Jeden z domů na Okoři se už prodal za 7 milionů korun a nyní by sourozenci rádi nabídli i ten druhý, v němž jejich táta vydechl naposledy. Napřed ho ale musí vyklidit. Žádné ze skladatelových potomků v něm bydlet nechce. Ale i kdyby měl někdo zájem, zřejmě by realizaci zhatily problémy s vyplacením ostatních dědiců. Tantiémy po plodném skladateli si sedm dětí rozdělí rovným dílem. Nedohodli se ani na hrobě!

Potomci Hapky se neshodli ani na tom, jak má vypadat otcův hrob. Někdo prosazoval desku z pískovce, jiný zase žulu. „Mně by se například líbil tmavý mramor,“ svěřila se deníku Aha! dcera Petra (33), ale s návrhem neuspěla. Nakonec se finálních prací ujala Hapkova nejstarší dcera Markéta (37). Díky ní získalo pietní místo důstojnou, i když poněkud fádní podobu.



Přečtěte si
ararat
12. 5. 2016 • 13:10

Markéta seniorka58* zdraví meka...tak že zdraví samu sebe,a musí jít do fitka a já myslela že jede do Ománu..a ono zase nic Mařeno,to se mi moc nelíbí,chtěla jsem zase zábavu...a hlavně nám tam umyj pořádně wc ať nemá majitel problém z hygienou.

-bello-
12. 5. 2016 • 12:49

Podle mě, by s e měly přihlásit o náhradu škody v životě i ty šlapky, co nakazil a i ty potratářky, co poslal na potraty. Jinak mě jeho skladiště porcelánu atd atd. nezajímá, miliony taky ne. meku ahoj, jdu do fitka, nebaví mě to tady. Byla jsem včera na koupáku, na mě zima.Ty se ve fitku neudři, ano ? Jsem zvědavá, kdy se objeví teri. Teri, jestli to čteš ( jako, že jo ) tak jestli si zas dáš složitý nick, tak tě zabiju ! ( kecám nezabiju, koukej ať už jsi tady )

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.