Protekce v televizi? Kubalova žena v Objektivu jitří emoce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Protekce v televizi? Kubalova žena v Objektivu jitří emoce!

Anetta Kubalová (vpravo) moderuje Objektiv společně s Vendulou Krejčovou.
Anetta Kubalová (vpravo) moderuje Objektiv společně s Vendulou Krejčovou. (Foto: Česká televize)

Vedle tuzemské Toulavé kamery patří Objektiv k nejoblíbenějším cestovatelským pořadům vysílaným Českou televizí. Jeho příznivci se ale začínají bouřit. Důvodem je moderátorka Anetta Kubalová (36).

Ta je vedle Venduly Krejčové druhou moderátorkou Objektivu. Nelze jí upřít profesionalita, se kterou ke své práci přistupuje. Jak správně uvádí týdeník Sedmička, moderátorka z východního Slovenska získala adekvátní prací několikaletým působením na slovenské televizi TA3.


Když se ale začala „tlačit“ do Česka, nastal zásadní problém. A to s jejím rodným jazykem. Toho se totiž nehodlá vzdát, a to ani jako moderátorka českého pořadu v České televizi pro české diváky. Ačkoliv je vysoká sledovanost pořadu ohrožena nespokojeností diváků, Kubalová si ale za moderováním ve slovenštině stále stojí. „Doufám, že je to hlavně pro dobro pořadu, protože relace má rozšiřovat obzory a myslím si, že slovenština tam je na správném místě,“ hájila se v pořadu Sama doma. Ani redakce Objektivu není z nevole diváků nadšená. Ale stále nad Kubalovou drží pomyslnou ochrannou ruku. Je totiž manželkou letitého spolupracovníka ČT, Michala Kubala (39), vedoucího zahraniční redakce, moderátora Událostí a zasloužilého reportéra.
Ačkoliv Kubalová na jedné straně mluví o vhodnosti odlišného jazyka pro kosmopolitní pořad, na druhé straně už ale mlčí o tom, že jí čeština zrovna moc nejde. V takovém Německu nebo Anglii by si ale bez znalosti tamějšího jazyka neškrtla, a to ani v případě vlivného manžela. Nicméně je pravda, že mnohé jiné celebrity pracující v Čechách se plně podřídili a češtinu si bez problémů osvojili, např. Dara Rolins, sestry Norisovy, Miloš Kramár, Marián Labuda a další.



Přečtěte si
karelka
1. 1. 2017 • 10:14

Ukrajinská dětská spisovatelka Larisa Nicovová vyvolala v obchodu skandál a pohrozila obchodní síti Watsons soudem kvůli tomu, že pokladní s ní mluvila rusky. Číst dál: https://cz.sputniknews.com/svet/201701014448821-Ukrajinska-spisovatelka-obchod-rustina-skandal/ P aní Kubalová díky protekci mluví na nás na ČT1 jako moderátorka, to je nemyslitelné v Německu, nebo Anglii, ale i u nich doma....

sunnyengee
8. 5. 2016 • 16:47

Naprosto souhlasím s tím, aby v české televizi hlasatelé mluvili česky. Když se jim to nelíbí, mohou pracovat u nich doma. V historii nás stejně zradili-spolupracovali s Němci. Je jich plno v Praze, proč studují u nás, snad mají taky své školy doma. Ať si hutorí po slovensky u nich a nás nechají být. Polovina Slováků sem zase nalezla po revoluci. Vadí mi a tato paní kazí pořad, který je oblíben.

ellenic
8. 5. 2016 • 08:59

To, že je někdo něčí manželka přece nedává záruku, že musí moderovat v TV . Jestliže chce v ČR moderovat slovensky, je na pováženou. Maroš Kramár u nás moderuje, ale česky . Paní Kubalová má zřejmě určitá privilegia. Učila by u nás na ZŠ předmět Český jazyk a přitom přednášela a zkoušela ve slovenštině ?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.