Tajemství Četnických humoresek: Smutný osud čtyřnohé hvězdy Kikiny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tajemství Četnických humoresek: Smutný osud čtyřnohé hvězdy Kikiny

Kikina se objevila téměř v každém díle. Byla miláčkem celého štábu.
Kikina se objevila téměř v každém díle. Byla miláčkem celého štábu. (Foto ara a reprofoto ČT)

Z ulice rovnou před kameru! Tak se do Četnických humoresek dostala nejvěrnější družka vrchního strážmistra Arazíma v podání Tomáše Töpfera (65) – »jezevčice« Kikina. Za její záchranou i hvězdnou kariérou stál dnes již zesnulý režisér Antonín Moskalyk (†75).

„Jednoho dne se objevila u nás v Říčanech za vraty, podhrabala se k nám a už u nás zůstala. Vrtěla ocáskem a dívala se na nás krásně smutným pohledem,“ prozradil režisér, jak ke svému kříženečkovi přišel. Když hledal do seriálu vhodného psa pro Arazíma, žádný chlupáč neuspěl, takže obsadil Kikinu.

„Splňovala všechny mé požadavky, navíc dokázala stejný záběr autenticky zopakovat třikrát čtyřikrát po sobě. Byla hereckým pejskem, který však už není bohužel mezi námi,“ dodal režisér, pro kterého byl na place chlupáč i věrným parťákem. „Měla taky zásluhu na výsledné podobě seriálu. Když měla natáčecí den, seděla mi na klíně a režírovala se mnou. A když se jí něco nelíbilo, tak to jednoduše nerežírovala,“ zavzpomínal ještě před smrtí Moskalyk, který o Kikinu ke konci natáčení druhé řady seriálu přišel. Zemřela na rakovinu. Ukradla režisérovi zuby

„Jednoho dne vstanu a marně celé dopoledne hledám zuby. Najednou mě napadlo, že psi rádi koušou kosti. Proto jsem zavolal Kikinu a zeptal se jí, kde mám zuby. Ona někam odkráčela, během minuty scházela po schodech a měla je v tlamě!“ prozradil Moskalyk.

Kachnička byla Zahálkova

Výraznou roli v dvojdílné epizodě Doktor Smrt sehrála prostitutka Kachnička. Zatímco na obrazovce její představitelka Eva Gorčicová (†65) sváděla Václava Postráneckého (72), ve skutečnosti byla manželkou Erika Parduse (†54) alias strážmistra Zahálky. Zemřela loni 22. prosince, manžela přežila jen o čtyři roky.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.