Unesení Češi v Libanonu: Ve spárech krvavých řezníků z Islámského státu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Unesení Češi v Libanonu: Ve spárech krvavých řezníků z Islámského státu?

Bikáa, kde ve městě Kafraje zmizela pětice Čechů, je úrodné místo východního Libanonu. V jižní části se pěstuje víno, jenže ta východní je poslední dobou »známá« spíše kvůli pěstování drog a výskytu radikálů.
Bikáa, kde ve městě Kafraje zmizela pětice Čechů, je úrodné místo východního Libanonu. V jižní části se pěstuje víno, jenže ta východní je poslední dobou »známá« spíše kvůli pěstování drog a výskytu radikálů. (Foto Aha!: Karel Kopáč, ČTK, ara)

Pokud se nepodaří vyměnit skupinu unesených Čechů v Libanonu za Libanonce Alího Fajáda, který byl zatčen v Praze kvůli nelegálním obchodům, hrozí nebezpečí jejich vydání do rukou islamistů. A pro ně život bělochů nemá žádnou cenu!

Co se vlastně stalo? Skupina Čechů – právník Jan Š. (55), překladatel Adam H. (36), novináři Miroslav D. (47) a Pavel K. (45) a Martin P. (32) odletěli před týdnem do Bejrútu, kde měli slíbeno natáčet reportáž z prostředí libanonských uprchlických táborů. Na letišti nastoupili do taxíku Saiba Muníra Taana (50), kterého znali již z Prahy a který je odvezl do údolí Bikáa. A tam vlastně stopy končí.

U města Kafraja byl nalezen opuštěný vůz, v němž zůstaly osobní věci Čechů včetně pasů, kamer, kreditních karet i peněz v hotovosti. Oblast kontrolují bojovníci Hizballáhu a obchoduje se zde s drogami v mezinárodním měřítku. Delikátní na únosu Čechů je fakt, že zmíněný taxikář je bratrem v Praze zatčeného Alího Fajáda, který má být vydán do USA a hrozí mu doživotí. Není vyloučeno, že Češi padli do léčky jen proto, aby mohli být vyměněni za obchodníka s drogami a zbraněmi Alího Fajáda. To je ještě ta lepší varianta, protože kdyby padli do rukou bojovníků tzv. Islámského státu, byli by nejspíš exemplárně popraveni, jak to již „řezníci v černých kápích“ několikrát předvedli.   



Autor:  al

Přečtěte si
tajna1509
20. 7. 2015 • 19:33

ZADNA VYMENA LEZLI TAM SAMI TAK AT TAM JSOU IDIOTI

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.