Gottova někdejší chlouba: Pád ceny o 15 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Gottova někdejší chlouba: Pád ceny o 15 milionů!

Bývalý Gottland už nikdo nechce, přestože zlevnil o 15 milionů.
Bývalý Gottland už nikdo nechce, přestože zlevnil o 15 milionů. (Aha! - Martin Přibyl, Ladislav Křivan)

Jevanská vila po Karlu Gottovi (75), kde se nacházelo i muzeum jemu zasvěcené, je znovu na prodej.  Cena nemovitosti teď klesla o 15 milionů! Proč?

Gottland byl otevřen před devíti lety, ale teď už šestým rokem chátrá. Původně se jedná o prvorepublikovou vilu, kde kromě bazénu a wellness najdeme i vinný sklípek a podobné vymoženosti. Je tedy otázkou, proč o dům ještě nikdo neprojevil zájem. Ještě loni na podzim současný majitel požadoval pětačtyřicet milionů za nemovitost, teď dal výraznou slevu, cena prý byla dosud nadsazená.

Nicméně případný kupec zřejmě muzeum znovu neotevře, protože stavba byla překolaudována na obytný dům. To zřejmě potěší obyvatele Jevan, které nájezdy turistů obtěžovaly a nevadila jim jen ztížená dopravní situace. „Tam stály v zatáčce a někdy to bylo i neprůjezdný. Návštěvníci tam znečišťovali okolí, protože tam chodili vykonávat potřebu do místních lesů,“ okomentoval situaci starosta Jevan pro VIP Zprávy TV Prima.

Názory sousedů na budovu se různí. Nicméně se shodují v tom, že muzeum by bylo lepší, než aby se vila proměnila ve zříceninu. Dům s neveselou minulostí, když jeho majitel, podnikatel Moťovský beze stopky zmizel, tedy stále čeká na svého kupce. Toho by měla přilákat i rozsáhlá rekonstrukce, jejíž výsledek můžete vidět v galerii článku.



Autor:  mel

Přečtěte si
cukrenka
11. 7. 2015 • 14:11

Když člověku hrozí díky privilegovanému ex ztráta střechy nad hlavou, tak by tam bydlet i šel. Prokletí je pustit si k tělu takové lidiu, kteří nemají zdravvou psýchu a dovedou jen škodit a působí jim to dokonce potěšení. Samozřejmě je to bumerang, který je nakonec téož trefí do tváře.Člověk se rozvede, ale nakonec to za potlesku soudů nic nevyřeší, jelikož lze i po dvaceti letech házet ex partnerovi klacky pod nohy ve formě nehorázných požadavků.

ararat
11. 7. 2015 • 08:41

-bello- y jsi dobře zblblá..prý zdroj....to je fakt relevantní zdroj informací...nech se vyšetřit....

-bello-
10. 7. 2015 • 22:44

Vila prokletá není, byl to prodělečný podnik.Taky který magor ( kromě jeho fanklubu) by nutně potřeboval vidět, kde Mistr skládal, spal, snídal, díval se na televizi, nebo chtěl vidět "slunný pokoj " , kde Mistr hledal inspiraci pro malování ( i pro svoje to obkreslování fotek ). A ve vstupní hale vítal lidi trapně Gott coby figurína a celá ta sranda na rekonstrukci stála zhruba 15 miliónů Zdroj: http://revue.idnes.cz/jak-to-vypada-v-gottlandu-otevreni-muzea-karla-gotta-se-blizi-ptf-/lidicky.asp x?c=A060526_144232_lidicky_lf

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.