Syn Karla Svobody na stopě: Proč se táta zabil? Důkaz je v trezoru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Syn Karla Svobody na stopě: Proč se táta zabil? Důkaz je v trezoru

Petr Svoboda
Petr Svoboda (: Archiv)

PRAHA – Při porcování dědictví po skladateli Karlu Svobodovi (†68) půjde o majetek v řádu stovek milionů, ale ta největší bitva mezi vdovou Vendulou Svobodovou (35) a skladatelovým synem z prvního manželství Petrem Svobodou (25) se možná strhne o něco úplně jiného. O mobil Karla Svobody! Kdo ho totiž zdědí, dozví se s největší pravděpodobností pravdu, proč se slavný hitmaker zabil!

Mobil momentálně leží vypnutý v trezoru v budově kolínského soudu. Státní zástupce ho totiž policii nedovolil zapnout, ani si od mobilního operátora vyžádat výpis Svobodových hovorů a esemesek z onoho osudného dne. Zapnout skladatelův mobil, přečíst si všechny zprávy, které onoho osudného dne dostal a sám napsal, podívat se, s kým telefonoval – to vše bude moci až ten z dědiců, komu mobil připadne. A právě on se nakonec jako jediný dozví pravdu o tom, co se v osudný den ve vile v Jevanech odehrálo! Pokud bude pravda „pro někoho“ příliš krutá, příchozí i odchozí SMS může z útrob telefonu vymazat a nikdo se už nic nedozví! Ani policie, ani nikdo další už nebude moct do průběhu šetření dál zasáhnout.

Předběžné výsledky sice zatím nepotvrdily účast třetí osoby na smrti Karla Svobody, ale motiv odchodu legendárního skladatele stále není objasněn. Podle našich informací se telefon pokusí ze všech sil získat syn Petr, který tuší, že právě v mobilu najde zprávu, která vše objasní. Z jeho dosavadních výroků se dá vytušit, že ze smrti svého otce viní svoji „macechu“ Vendulu. S ní se podle něj Karel Svoboda chtěl rozvést.

V případě, že by se prokázalo, že Karla Svobodu k sebevraždě přímo nebo nepřímo někdo – třeba esemeskou – vyprovokoval nebo navedl, policie může dotyčného člověka obvinit a hnát před soud.

Již příští týden celá výprava příbuzných Karla Svobody a jejich právních zástupců zamíří na policejní oddělení v Kolíně seznámit se s výsledky vyšetřování a spisovým materiálem. Do tohoto materiálu smí podle zákona nahlédnout všichni pozůstalí. „Na přání příbuzných nesmíme ale uvádět žádné bližší informace,“ říká policejní mluvčí Petra Čimová. Navštíví pak někdo z příbuzných i kolínský soud a vyžádá si mobilní telefon? Podle našich informací to bude možné až po oficiálním rozhodnutí o ukončení vyšetřování a odložení případu. A poté, co proběhne dědické řízení. Ten, kdo si pak v budově soudu telefon vyzvedne, dozví se jako jediný pravdu o průběhu osudného dne...

24.3.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.