Jak nemocný Petr Muk (†45) přišel o osudovou ženu? Takhle drsná slova by rozplakala každou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jak nemocný Petr Muk (†45) přišel o osudovou ženu? Takhle drsná slova by rozplakala každou!

Michaela Klímková a Petr Muk v roce 2005.
Michaela Klímková a Petr Muk v roce 2005. (Foto Aha! – David Kundrát )

Tento rok je tomu už neuvěřitelných 5 let, kdy našli zpěváka Petra Muka (†45) doma udušeného zvratky. Jedenáct let s ním žila Michaela Klímková, bývalá vokalistka skupiny Shalom. Ta si musela vyslechnout věci, které by žádná žena slyšet nikdy neměla.

Gynekoložka Klímková o zpěvákově maniodepresivní psychóze věděla už od začátku vztahu. Ani to ji ale neodradilo. „Když v roce 1995 přišla první depresivní fáze, stejně jsem nevěděla, jak mu pomoct jinak, než jen nastavit rameno, aby se mohl vyplakat. Někdo se mě jednou ptal, jestli tím v mých očích nesnížil svoji mužnost. Vůbec ne. Věděla jsem, že má v duši něco pošramoceného a potřebuje to ze sebe dostat ven. Plakal hodně a mně to připadalo správné,“ popisuje v rozhovoru pro magazínu Téma.

Jenomže stav se postupně zhoršoval a konflikty se stupňovaly. A v hádkách ji Muk ve svých nejhorších stavech dokázal opravdu ranit. „Když budu upřímná, naše poslední dva roky už pro mě byly ztracené. Čím dál víc jsme se hádali a v hádkách jsme si taky dost ubližovali. Jednou z takových posledních kapek bylo, když na mě docela expresivně povykoval, že si nedovede představit, že bych jednou byla máma. V ten okamžik jsem si řekla, že je to asi hodně špatně.“

Tehdy byl zpěvák na vrcholu slávy, kdy cítil stres a zároveň velkou zodpovědnost vůči fanouškům. Podle Michaely moc nespal, neodpočíval, a po jeho manické fázi přišel o to drsnější pád.



Přečtěte si
janapi
31. 1. 2015 • 19:56

Muka jsem také měla ráda, ale člověku laik do hlavy nevidí (často ani odborník). Takže se nemohu divit ani Dominice-že po dlouholetém vztahu raději volí konečně klid. Jenže-vysvětlujte to někomu typu "univezalnizena" či "amplituda"

janapi
31. 1. 2015 • 19:53

Blb jsi Ty-přehlídla jsi se o řádek! Klímková je skutečně gynekoložka a nyní i šťastná maminka klučíka.

jity
31. 1. 2015 • 09:48

Muka jako zpěváka jsem měla moc ráda a jeho písničky mi potěší dodnes. Paní doktorka si s ním užila své, zkrátka od cvoka nikdy člověk neví čeho se dočká. Potom se divíte Gottovo dceři.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.