»Chobotničky« Šimáček a Fuchsová po 28 letech: Nechtějí se ani vidět! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

»Chobotničky« Šimáček a Fuchsová po 28 letech: Nechtějí se ani vidět!

Bývalé dětské hvězdy už herectví neživí.
Bývalé dětské hvězdy už herectví neživí. (Foto Aha! – Martin Hykl, ara)

Poslední roky se bez oblíbeného seriálu Chobotnice z II. patra (1986) neobejdou žádné televizní Vánoce. Bývalé dětské hvězdy se ale podle svých slov nemohou na sebe ani podívat.  „Dneska bychom to hráli jinak,“ tvrdí shodně Milan Šimáček (41) a Žaneta Fuchsová (42).

„Vidím totiž ty chyby. Divákovi možná ujdou, ale já bych to dneska dělal úplně jinak. Proto se nekoukám... Možná moje děti,“ svěřil deníku Aha! čtyřnásobný otec Milan. „Já se na sebe taky nekoukám,“ potvrzuje Žaneta. Její dcera prý jako malá měla velký problém pobrat, že maminka je v televizi a zároveň vedle ní v obýváku.

Fuchsová a Šimáček spolu točili před téměř 30 lety a skoro se za ta léta nezměnili. Milan má pořád ta dojemná dětská kukadla a šibalský úsměv. „Pracuju ve firmě, kde se hodně stýkám s lidmi. Většinou mě poznávají,“ přiznal Milan. Zato Žaneta vůbec nemá pocit, že si je podobná se svými dětskými hrdinkami. „Myslím, že jsem se změnila. Že vypadám jinak,“ stojí si za svým. Je ale toho názoru zřejmě jediná. I Aleš Cibulka (37), který obě bývalé dětské hvězdy pozval do svého pořadu na TV Barrandov Sejdeme se na Cibulce, užasl. „Vůbec jste se nezměnili. Jak to děláte?“ prohlásil překvapeně moderátor.

Konec snů o herectví

Žaneta toho natočila hodně, například Lucie, postrach ulice, Vlak dětství a naděje, Kočičí princ, Pan Tau. Když se přihlásila na DAMU, dozvěděla se, že nemá herecký talent. Sen se rozplynul. Pracovala jako úřednice, a pak se dostala zpět k natáčení aspoň jako asistentka režie.

Podobně jako Žaneta dopadl i Milan, který si zahrál v seriálu My všichni školou povinní. Pro »nedostatek talentu« nebyl přijat na konzervatoř, vyučil se automechanikem a do nástupu na vojenskou službu pracoval u pražského dopravního podniku. Po návratu do civilu vedl s matkou devět let obchod s potravinami a teď spravuje počítačové sítě u soukromé firmy.

Kosa a zánět spojivek

Dojemnou scénu, kdy děti z »chobotniček « udělají ptáky, aby mohli odletět a zachránit se, točili Žanetaa Milan v únoru. „Byla strašná zima, kosa jako blázen,“ vzpomíná Fuchsová. „Mně nakapali do očí nějaký olejíček, aby to vypadalo, že pláču,“ zavzpomínal Milan. „Dostal jsem z toho zánět spojivek a nedobrovolně slzel další dlouhé hodiny,“ postěžoval si Šimáček.



Přečtěte si
sylvie59
23. 11. 2014 • 02:14

Co tím vlastně chcete říct? Na co nemají peníze? A tihle dva mluví zrovna o problémech nikoli současných, ale z doby bolševika. Vždyť už je to minimálně čtvrt století, co hráli.

sylvie59
23. 11. 2014 • 02:09

DAMU znamená divadelní akademie múzických umění. Divadelní a filmové herectví jsou dvě zcela odlišné disciplíny. Ne každý, kdo je schopen hrát ve filmu to uhraje na divadelních prknech. A speciálně to platí pro dětské filmové herce. Hrát ve filmu můžete i bez DAMU, ale zjevně jim už nikdo později žádnou filmovou roli nenabídl. Hrát v divadle bez DAMU, o tom jsem snad ani neslyšela.

ninka64
22. 11. 2014 • 23:36

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.