Bočanová vzpomíná na Hofbauera (†49): Hodně jsme spolu zlobili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Bočanová vzpomíná na Hofbauera (†49): Hodně jsme spolu zlobili!

Mahulena Bočanová vzpomíná na Miacheala Hofbauera
Mahulena Bočanová vzpomíná na Miacheala Hofbauera (koláž Ahaonline.cz)

Od pátku, kdy se o jeho smrti dozvěděla, na něj myslí. Herečka Mahulena Bočanová (45) měla svého kolegu Michaela Hofbauera (†49), s nímž zazářila ve filmech »Lucie, postrachu ulice« a »... a zase ta Lucie«, velmi ráda. On hrál grázla Osvalda, ona Lídu z jeho party. A jak Bočanová deníku Aha! prozradila, zlobili spolu nejen před kamerou, ale i mimo natáčení.

Mahuleně bylo v době natáčení filmů 16 let, Michaelovi o tří více. Zrovna dospívali a tak není divu, že si tihle dva (tehdy puberťáci) rozuměli. „Bylo to krásné natáčení. S Michalem jsme hodně zlobili a hodně se spolu nasmáli. Nejen na place,“ řekla deníku Aha! Bočanová. „Budu si navždy pamatovat, jak se na mě lišácky usmíval,“ dodala herečka. Jestli spolu někdy, byť třeba jen krátce, udržovali vztah, si ale nechala pro sebe.

Velmi blízko měla k Hofbauerovi také Hana Maciuchová (67), která mu ve filmech o »Lucii« hrála maminku. „Michal byl milý, přátelský kluk, kterým zůstal i když dospěl. Vzpomínám, když jako můj malý syn byl postrachem ulice. Jako dospělého kolegu jsem Michala potkávala v Divadle na Vinohradech i v televizním seriálu Ulice. Je mi líto, že odešel. Byl mladý!“ neskrývala dojetí Maciuchová, když ji deník Aha! kontaktoval.

Kdo se naopak k Michalově úmrtí nechce vůbec vyjádřit, je samotná představitelka Lucie Žaneta Fuchsová (40). Jeho smrt ji naprosto zdrtila, měla ho také moc ráda, „Nechci se o jeho úmrtí vůbec bavit, nezlobte se,“ odmítla cokoliv dalšího říci. Přitom se s Hofbauerem potkávala i v posledních letech. Zatímco ona pracovala v zákulisí populárního televizního seriálu Ulice, on v něm hrál vedlejší roli Rockyho.

Michael Hofbauer podlehl minulý týden ve čtvrtek rakovině. Bojoval s ní od roku 2006. Kvůli nádoru mu museli lékaři odstranit i část čelisti. Přišel o sliny i chuť… Celkově herec podstoupil pět operací a přes čtyřicet ozařování. Kvůli oslabené imunitě mu nakonec selhaly plíce.

Jak Michael vzpomínal na natáčení filmů o »Lucii«

„Ač je role Osvalda negativní, protože to je spratek, tak mě docela statečně proflákla, tady v republice určitě… Já dodneška kam přijdu, tak slyším: »Hele, Osvald«. Já kladné role moc hrát neumím a tohle mi pravděpodobně šlo.“

„Lucii jsme mimo jiné točili čtrnáct dnů v západním Německu. To jsem se poprvé podíval za hranice všedních dnů a ještě ke všemu znepřátelené země. Točili jsme v Kolíně nad Rýnem na takové rušné ulici, na pěší zóně, a samozřejmě ten štáb – to je takový cirkus pro lidi. A my jsme tenkrát nedokázali pochopit, že ti lidé obstoupili tu kameru a pořád do ní mávali ve stylu »Ahoj mami, čau tati. « A my jsme ty scény nemohli natočit. Nakonec jsme na ně udělali podfuk, že jeden štáb, obrovský, byl o půl kilometru dál. A my jsme točili na takovou skrytou kameru, abychom to dali dohromady. Ale mám pocit, že to stejně nějaký pán prokouknul a taky si tam stoupnul… Ale sfoukli jsme to.“

„Zbytek filmu se točil doma. Co se týká aut, tak ty si štáb půjčil od lidí, kteří je vlastnili. Všimněte si, že tam není žádná škodovka, žádná volha, ale mercedesy a citröeny. Je to trochu podfuk na diváka.“

1459572:gallery:true:true



Autor:  lbp,nik,tuš

Přečtěte si
herecka
16. 1. 2013 • 18:20

hillaarkaa
16. 1. 2013 • 10:30

A ty jsi jen přičuhoval jako nežerchlebáč se svou 2,4cm tkaničkou

solochov
15. 1. 2013 • 22:40

Ten vlasatej chlap vedle Hofbauera, tak to je Bočanka???? Hrůůůůůůůůza.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.