Vražedkyně Barbora Orlová: Odtajněno! Jak přelstila psychiatry? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Vražedkyně Barbora Orlová: Odtajněno! Jak přelstila psychiatry?

Barbora Orlová zabila Petra, který chránil spolužačku.
Barbora Orlová zabila Petra, který chránil spolužačku. (Foto Aha! – Jiří Čada, ČTK, ara)

Jak mohla Barbora Orlová (26) trpící schizofrenií spáchat další zločin? Před dvěma lety pobodala vychovatelku školy v Havířově, teď ve Žďáru nad Sázavou zabila Petra Vejvodu (†16). Dokázala přelstít lékaře i svoji mámu, která na léčbu dohlížela?

Barbora, poté co v roce 2012 pobodala v Havířově vychovatelku a držela jako rukojmí žačku (7), skončila na uzavřeném pavilonu opavské psychiatrie. Z té byla letos v únoru propuštěna a od března chodila pravidelně co šest týdnů do soukromé psychiatrické ambulance v Havířově. V ní pracuje i bývalý primář psychiatrie havířovské nemocnice Břetislav Bureš. Ten Barboru vyšetřoval jako záskok ošetřujícího lékaře Petra Augustina při posledních návštěvách.

Dodržovala režim
„Osobně jsem na to dbala a dohlížela, aby se Barunka po propuštění z léčebny léčila přesně dle nařízení lékařů. A režim přesně dodržovala, ať co se týče braní léků, nebo návštěvy u lékařů. Oběma lékařům se zdála v naprostém pořádku,“ řekla Aha! její matka Dagmar.
Jak tvrdí, dceru na psychiatrii sama i doprovázela. Další návštěvu měla mít počátkem listopadu. „Jsou o tom doklady a záznamy, jak léčba úspěšně probíhala. Ta léčba byla opravdu velmi pečlivá a bezproblémová. Nejspíše to byl nepředvídatelný zkrat, protože dcera působila opravdu normálně a chovala se i jinak než před útokem v Havířově,“ řekla matka. Skrývala nemoc?
Ani lékaři nepochybovali o tom, že je Barbora natolik v pořádku, aby mohla zůstat doma.
„Musely se znovu náhle vrátit do její hlavy ty nebezpečné hlasy. Vždycky se mi svěřovala, ale tentokrát mlčela,“ popisovala matka a dodala: „Jedině by dcera musela být tak vysoce inteligentní a chytrá, že by dokázala přelstít mě i lékaře, a pokud nemoc znovu náhle propukla, tak ji skrývala a raději se rozhodla zemřít.“



Přečtěte si
6010
5. 5. 2015 • 11:33

Zrovna pro tuto Barborku bych obnovila trest smrti.Být zabitý Petr můj syn, tak by již nežila.

kozinozka
4. 5. 2015 • 13:23

Na vině je pouze a jenom malá odbornost psychiatrů.....

henes
23. 10. 2014 • 10:19

Díky chcíplýmu chrchlovi jí bude stát živit celej život,je to na blití...

eremita
20. 10. 2014 • 00:02

Ta paní je taky na řádné léčení. Barunka je vražedkyně. Máma neustále omlouvá její....co vlastně?.....a sama sebe. Jen si nechce přiznat, že její dítě zabilo. Zákeřně. Surově. Geniální, empatická krásná Barunka je v jejích očích anděl. Smrtící. Místo těch hnusných keců by se měla omluvit rodičům Petra. A hlavně už někam zalézt. Není normální po takové tragédii hovořit s médii. Zalézt. Stydět se. Brečet. To je normální reakce. Ta ženská je šílená taky. Litovat tu její kreauturu nějak nemohu....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.