Z blázince pustili i další psychopatku! Ubodala roční Andrejku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Z blázince pustili i další psychopatku! Ubodala roční Andrejku!

Andrejku (†1) schizofrenička Monika K. (42) zavraždila v lednu 2012.
Andrejku (†1) schizofrenička Monika K. (42) zavraždila v lednu 2012. (Foto Aha! – Martin Pekárek, Jiří Čada, ara)

Policie obvinila Barboru Orlovou (26), která ve Žďáru nad Sázavou ubodala studenta Petra (†16), z vraždy a braní rukojmí. Ivan Drábek (67) – ředitel opavské psychiatrické léčebny, odkud byla Orlová v únoru propuštěna – odstoupil z funkce. A na ústav, kterému šéfoval, se valí další rána. Deník Aha! zjistil, že opavský blázinec předčasně propustil i jinou psychicky nemocnou ženu Moniku K., která nedlouho poté ubodala roční batole! Z podobnosti obou případů mrazí!

Vražedkyně ze Ždáru nad Sázavou Barbora, které nyní hrozí 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest, trpí schizofrenií. Stejnou nemoc má i Monika K. (42), která před dvěma lety ve Frýdku-Místku zabila malou Andrejku (†1). Obě ženy vraždily nožem, obě se před tím léčily v opavské psychiatrické léčebně. Obě spáchaly svůj hrůzný čin v době, kdy byly z léčebny propuštěny.

Od smrti milované Andrejky uplynou koncem ledna už tři roky. Přesto manželé Kuchtíkovi na den, kdy jim Monika K. holčičku zabila, nikdy nezapomenou. Tragédie, která se odehrála ve Žďáru nad Sázavou, jejich rány nyní opět otevřela.

Osudná neděle
Vymodlená Andrejka se Kuchtíkovým narodila v době, kdy už měli tři skoro dospělé syny. Věděli, že v malém panelákovém bytě zůstat nemohou. Proto si začali opravovat starší domek. A protože chtěli opravu dokončit co nejdříve, Andrejku jim často hlídala babička Mária Bartošová. Bylo to tak i v osudnou neděli 22. ledna 2012. Kolem půl šesté večer někdo zazvonil na zvonek bytu Márie Bartošové. Když se kukátkem podívala na chodbu, nikoho neviděla. Bzučákem proto otevřela vchodové dveře do domu a ty do svého bytu nechala pootevřené.

Myslela si, že si dcera jde vyzvednout Andrejku. „Vtom vtrhla do bytu sousedka Monika K. s nožem v ruce. Povalila mě na zem, zasedla a začala mě zběsile bodat do všech možných částí těla. Když se vyzuřila, vstala a odcházela pryč. Protože ale vnučka Andrejka plakala, obrátila se, popošla pár kroků zpět a Andrejku bodla do zad,“ vypráví ještě dnes se slzami v očích Mária Bartošová. Zatímco ji lékaři zachránili, Andrejku ne.

Volali o pomoc
Nájemníci domu na ulici I. P. Pavlova ve Frýdku-Místku, kde se tragédie stala, už dříve volali o pomoc. Šílené výstupy jejich schizofrenní sousedky Moniky K. byly totiž na denním pořádku. V době, kdy konečně dostala z bytu výpověď (hlavně proto, že neplatila nájem), zabila malou Andrejku.

Manželé Kuchtíkovi: Zákony jsou špatné
Manželé Kuchtíkovi se právem ptají, kdo za vraždění psychopatek může. „Nemohli jsme uvěřit tomu, že se to stalo znovu. Jak je možné, že další schizofrenička zabila další dítě? To lékaři nevěděli, že to může udělat znovu?“ na tyto a mnohé další otázky hledá odpověď nejen paní Andrea.

Schizofrenička Monika skončila v psychiatrické léčebně a soud ji o pár měsíců později nařídil takzvanou detenční léčbu, což je kombinace vězení a zdravotního zařízení. „Nemáme vůbec žádné zprávy o tom, jak případ pokračuje. Nevíme, jestli už Moniku propustili, nebo je stále v léčebně. Děsíme se toho, že by to mohla udělat znovu,“ říká Andrea Kuchtíková. „Buď jsou špatné zákony, nebo na léčbu takto nemocných lidí někdo kašle. Neumím si to vysvětlit,“ dodává.



Přečtěte si
trhnisinadledvinkou
17. 10. 2014 • 11:34

otčím... prý přítel matky

trhnisinadledvinkou
17. 10. 2014 • 11:32

nauč se česky, Jene Adamče ze znojemska

zzapp
17. 10. 2014 • 00:29

violahorska
16. 10. 2014 • 21:42

VŠ si uchodí každý blbec - a pak to tak vypadá. Nemluvím z pozice studenta, ale toho na opačné straně.

hgfcf
16. 10. 2014 • 15:09

soorry

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.