Teď naznačil i Renč: Vendulo, to kvůli tobě se zabil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Teď naznačil i Renč: Vendulo, to kvůli tobě se zabil!

PRAHA – Poté, co se do Venduly Svobodové (35) poprvé veřejně »obul« její nevlastní syn Petr Svoboda (26), rozhodl se proti ní znovu tvrdě vystoupit i režisér Filip Renč (41)!


Karel Svoboda před smrtí přiznal: Moje manželství je v troskách

Tomu stále leží v žaludku snaha Venduly udělat ze svého mrtvého manžela Karla Svobody (†68) blázna a před veřejností tak »vysvětlit«, proč se rozhodl zastřelit. „Karel velmi těžce nesl neshody s manželkou a mnohokrát se o nich mně a mým kolegům zmínil,“ říká bez obalu Renč a protože Vendula krátce před Svodovou sebevraždou s manželem mluvila, naznačuje, že se geniální skladatel zastřelil právě kvůli ní!

Navazuje tak na včerejší prohlášení syna skladatele Petra Svobody (26). Ani ten se s Vendulou nemazlil.
„O okolnostech kolem Karlovy smrti mluvím naposled,“ začíná své vyjádření Renč. „Bylo veřejným tajemstvím, že jeho manželství je v troskách a sám se mi o tom několikrát osobně zmínil. V srpnu 2006 mi dokonce řekl, že doufá, že se mu podaří Golema dokončit, protože se mu rozpadá manželství, což ho naprosto ničilo a bralo mu viditelně energii. Začal mít pocit, že je nemocný, ale nemocný nebyl fyzicky, jak se později ukázalo, nemocná byla jen jeho duše. Ta nemoc se zkrátka jmenovala samota... Od mnoha kolegů jsem věděl i o Vendulině hrubém chování ke Karlovi. Proto jsem jejímu citovému zlomení před kamerami jako režisér prostě neuvěřil. Domnívám se, že lidskou sounáležitost a city, které tak neobratně předváděla na obrazovce, měla projevit dříve, než si Karel vzal život,“ tvrdí Renč.

Ostře také protestuje proti snaze Venduly a jejích přátel udělat ze Svobody „maniodepresivního muže s psychopatickými sklony, který nevěděl, co činí, a že jeho sebevražda byla vlastně nepochopitelným, momentálním nápadem, který všechny přátele a rodinné příslušníky neskutečně překvapil. Podle mého soudu se hlavně jednalo o to, aby byl uchráněn mediální obraz paní Svobodové jakožto ženy roku, světice, které kvůli dobročinným účelům protékají Kapkou naděje miliony.“

Ještě jeden moment prý utkvěl Renčovi v paměti: „V televizním zpravodajství jsem se dozvěděl, že první slova, která pronesla paní Vendula Svobodová krátce poté, co našla svého manžela mrtvého, zněla: »To mi snad udělal naschvál!«. Domnívám se, že s jejími slovy lze, bohužel, naprosto souhlasit.“ Závěrem pak Renč dodává: „Pevně věřím, že fakta, která se v budoucnosti objeví, a poctivé policejní vyšetřování, nám všem objasní s definitivní platností objektivní příčiny smrti našeho kolegy Karla Svobody, pro něhož byly poslední minuty života nejspíš závěrečnou kapkou beznaděje…“

Filip Renč: Exkluzivně pro www.ahaonline.cz - celý rozhovor


Autor: (daz)
Foto Aha!: Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.