Rychlovky za pár korun: Caprese knedlíky podle Kateřiny Gajové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Caprese knedlíky podle Kateřiny Gajové
Potřebujete
2 brambory • 100 g polenty • 100 g celozrnné mouky • 150 g mozzarelly • 7 sušených rajčat v oleji • černé olivy • bazalku • strouhanku • 2 lžíce strouhaného parmazánu • 1 lžíci drceného fenyklu • sůl • olivový olej
Postup
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a smícháme s moukou, solí a polentou. Vytvoříme těsto, z kterého uděláme válečky a kousky. Mozzarellu natrháme na kousky, rajčata, olivy a bazalku nasekáme, vše promícháme a tuto náplň zabalíme do bramborového těsta. Knedlíky vaříme 8 minut ve vroucí osolené vodě. Na pánvi nasucho opražíme strouhanku s fenyklem, přidáme parmazán. Hotové knedlíky polijeme olivovým olejem a sypeme parmazánovou strouhankou.