PROSTŘENO: Nepečený jahodový páj podle Veroniky Kurzerové

Přestože je Veronika pohledná mladá paní a bydlí v příjemném bytě, rozjezd zlínského týdne je rozpačitý. V menu to ale není, vždyť krevetky, bruschetta, bramborová polévka s hříbky, telecí líčka na červeném víně s bramborovým pyré a jahodový páj nezní vůbec špatně – naopak!
Nepečený jahodový páj podle Veroniky Kurzerové
Potřebujete:
250 g BeBe sušenek • 150 g másla • 300 g mascarpone • 80 g moučkového cukru • 1 lžička vanilkového aroma • 250 ml smetany ke šlehání • 1 balíček červeného dortového želé • jahody • mandlové lupínky
Postup:
Kuchyňským robotem nejprve rozdrťte sušenky na větší drobky. Přidejte k nim změklé máslo a zpracujte na hmotu. Tu rovnoměrně rozprostřete do kulaté dortové formy. Mascarpone, vanilkové aroma a moučkový cukr utřete do hladkého krému. Ze smetany ušlehejte šlehačku a vmíchejte ji do krému. Připravenou náplň rozetřete stěrkou na hmotu ve formě a dejte ji asi na hodinu do ledničky.
Po hodině ztuhlý dortový základ vyndejte a poklaďte nakrájeným ovocem. Podle návodu na obalu si připravte dortové želé a polijte jím jahody. Dort dejte minimálně na tři hodiny ztuhnout do ledničky. Když moučník vyjmeme z formy, stěny kolem dokola obalíme mandlovými lupínky.