PROSTŘENO: Smetanový krém s čokoládou a ovocem podle Heleny Daňkové

Od zkušené Heleny z Vysokého Mýta všichni čekají v kuchyni téměř profesionální výkon. Nezklame? Byt svědčí o tom, že estetice věnuje milovnice módy a majitelka obchodu s textilem velkou pozornost. Svoji večeři Helena určitě neodflákne, ale zaplatí za to časovým skluzem.
Smetanový krém s čokoládou a ovocem podle Heleny Daňkové
Potřebujete:
1 tvaroh • 1 zakysaná smetana • 1 smetana ke šlehání • 100 g hořké čokolády • 1 vanilkový lusk • 2 lžíce medu • 2 lžíce javorového sirupu • ovoce (jahody, maliny) • 2 lžičky želatiny
Postup:
Smícháme ušlehanou šlehačku s tvarohem a zakysanou smetanou. Polovinu hmoty si oddělíme a vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Do druhé části vmícháme dřeň z vanilkového lusku, část želatiny a osladíme podle chuti medem a javorovým sirupem. Ovoce zahřejeme, podle chuti osladíme a přidáme zbytek želatiny. Do skleniček navrstvíme čokoládový krém, vanilkový a ovoce. Zdobíme čokoládou.