Rychlovky za pár korun: Těstoviny s tuňákovou tapenádou a olivami podle Květy Kroupové
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Těstoviny s tuňákovou tapenádou a olivami podle Květy Kroupové
Potřebujete
300 g těstovin • 1 svazek jarní cibulky • 1 konzervu drceného tuňáka • ½ citronu • sůl • olivový olej • 4 stroužky česneku • 20 – 30 černých oliv
Postup
Osolíme vroucí vodu a uvaříme těstoviny na skus. Na olivovém oleji necháme zesklovatět oloupané a nakrájené jarní cibulky (jen bílou část) a na plátky nakrájené stroužky česneku. Po chvíli přidáme pokrájené černé olivy a drceného tuňáka i se šťávou. Zakapeme podle chuti citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Cibulovou nať nakrájíme na kolečka, vmícháme do hotové tapenády a již nevaříme.