Nudlové orgie: Šanghajské nudle

Pořád vaříte dokola špagety, penne a lasagne? Už nevíte co udělat za těstoviny, aby měly originální chuť a vůni? Zkuste změnu! Máme pro vás recept na různé druhy čínských nudlí. Pojďte s námi do nefalšovaného šanghajského bufetu. Tam je mají nejlepší! A jsou vynikající i do polévky! Zaručeně vás nezklamou! A jezte samozřejmě hůlkami!
Šanghajské nudle
Potřebujeme
• 150 g pekingského zelí • 150 g kuřecích prsíček • 3 lžíce sezamového oleje • 3 lžíce sojové omáčky • 4 ks jarní cibulky • 450 g čínských nudlí • černý pepř
Příprava
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky nebo na kostičky a usmažíme v hluboké pánvi. Z pánve slijeme přebytečný olej a k masu přidáme nakrájené pekingské zelí, jarní cibulku, sojovou omáčku, sezamový olej a černý pepř.
Vše necháme důkladně provařit. Uvaříme čínské nudle, propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Poté podáváme.