Nejlepší nepečené cukroví 2012: Salámek z kandovaného ovoce
Už vaši rodinu omrzely pořád dokola se opakující druhy vánočního cukroví? Připravte jim letos překvapení a inspirujte se recepty čtenářů magazínu Aha! + TV.
Potřebujete:
200 g mandlí • 200 g moučkového cukru • 50 g čokolády • 80 g kandovaného ovoce • špetka mleté skořice • špetka tlučeného hřebíčku • kůra z 1 citronu • 2 vejce
Postup:
Mandle rozdělíme na dvě části – 150 gramů neloupeme, jen je umeleme, zbylé mandle spaříme, oloupeme a nasekáme nadrobno stejně jako kandované ovoce. Vše dáme do kastrůlku, přidáme cukr, nahrubo nastrouhanou čokoládu, citronovou kůru a koření. Vše za stálého míchání zahříváme, až je směs horká. Pak ji odstavíme, necháme vychladnout a vmícháme vejce. Z hmoty vytvarujeme váleček, který zabalíme do fólie nebo alobalu a necháme v chladu ztuhnout. Před podáváním krájíme na plátky.