Chalupářské recepty: Jarní závitky za 35 minut!
Dnešní recept je inspirován asijskou kuchyní.
Tamější jídla jsou chuťově výborná a přitom nebývají náročná na čas. Jednou takovou pochoutkou jsou známé jarní závitky. My je dnes naplníme žampiony, zeleninou a mletým hovězím masem.
Chutné jsou ale i s jinými náplněmi, takže dnes můžete zkusit náš recept a příště ho můžete nahradit jiným, třeba podle vlastní fantazie. Dobrou chuť!
1) Skleněné nudle dáme do mísy, zalijeme vroucí vodou a asi 5 minut máčíme. Pak je scedíme.
2) Mezitím si očištěné žampiony nakrájíme nadrobno, papriky na nudličky a koriandr nasekáme najemno.
3)Na pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a papriky a houby na něm osmahneme spolu s mletým masem. Přidáme skleněné nudle, koriandr, zázvor a sójovou omáčku.
4)Plátky těsta rozvineme, okraje potřeme bílkem a náplň rovnoměrně rozdělíme.
5)Uděláme závitky, které smažíme dokřupava ve fritovacím hrnci. Podáváme horké se sójovou a sladkou chilli omáčkou.
Těsto na jarní plátky
Hotové těsto lze koupit v supermarketech nebo v obchodech se zdravou výživou. Pokud si chcete připravit těsto domácí, potřebujete: 150 g hladké mouky, 750 g kukuřičné mouky a 2 vejce. Z těchto surovin uhnětete těsto jako na nudle a vyválíte.
Zítra: Kuřecí řízky plněné zeleninou