Rychlovky ze sýru: Marinovaná sýrová kotleta podle Jany Remkové
Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad a chcete se rychle zasytit? Zkuste rychlé recepty ze sýru. Určitě zaujmou i vás!
Marinovaná sýrová kotleta podle Jany Remkové
Potřebujete:
750 g vepřových kotlet • sůl • mletý pepř • 5 vajec • 125 g strouhané goudy • 30 g kečupu • 15 g hořčice • 3 stroužky česneku • ½ lžičky majoránky • olej
Postup:
Kotlety naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Z vajec, utřeného česneku, hořčice, kečupu, majoránky a sýra vyšleháme marinádu, do ní kotlety naložíme asi na 12 hodin. Maso druhý den nejprve zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji na pánvi, vložíme je do pekáčku, navršíme na ně zbylou marinádu a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 až 20 minut. Podáváme s opečenými bramborami, tatarkou a zeleninou.