Vánoční cukroví: Schwarzenberské rohlíčky podle Jany Kučerové

Rok s rokem se sešel a opět se blíží čas vánočních svátků a s ním se nerozdělitelně pojí i čas pečení sladkých dobrůtek. Snad recept zaujme a možná doplní tradici vánočního kuchtění.
Schwarzenberské rohlíčky podle Jany Kučerové
Potřebujete:
70 g moučkového cukru • 280 g polohrubé mouky • 140 g strouhaných lískových oříšků • 60 g strouhané hořké čokolády • 160 g změklého másla • 2 žloutky • rybízovou marmeládu • 70 g čokolády na vaření • 20 g másla, strouhaný kokos na obalení
Postup:
Z mouky, cukru, oříšků, čokolády, másla a žloutků zaděláme těsto, které necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici.Těsto rozválíme na asi
4 mm silný plát, vykrájíme rohlíčky, které přendáme na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 15minut. Necháme vychladnout a slepujeme marmeládou. Konce rohlíčků máčíme v rozpuštěné čokoládě s máslem a obalujeme v kokosu. Rohlíčky necháme v lednici ztuhnout a potom je přendáme do krabice vyložené alobalem a necháme rozležet alespoň týden.