Soud s katem Denisy (†17) a jejího dědy (†74): Po vraždě volal manželce, že je TO vyřešené | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Soud s katem Denisy (†17) a jejího dědy (†74): Po vraždě volal manželce, že je TO vyřešené

Přestože učitel Ondřej D. popravu připravoval, může dostat směšný trest
Přestože učitel Ondřej D. popravu připravoval, může dostat směšný trest (Foto Aha! – Ivana Zelinová, ara)

Se směšným trestem může odejít od soudu za vraždu Denisy (†17), jejího dědečka Rudolfa (†74) a za zmrzačení babičky Věry (72) raškovický vrah. K tomu může bývalému učiteli Ondřeji D. (32) pomoci jeho takzvané hnutí mysli.

Před soudci o tom včera hovořila jeho žena Kateřina D. Právě ona jediná mohla údajně masakru zabránit, kdyby zavolala policii. Namísto toho se dvě hodiny snažila manželovi vymluvit, aby s ní odjel z Raškovic domů. Přitom věděla, že má u sebe několik zbraní a ve vesnici bydlí dívka, o které byl Ondřej D. přesvědčen, že mu zničila život.

Nikdy si nevěřil
Svého muže vylíčila Kateřina jako člověka, který neměl sebevědomí. Proto často měnil místo kantora a s lidmi komunikoval převážně přes sociální síť. O tom, že bral tajně psychofarmaka, nevěděla. Stejně tak, z jakého důvodu shromažďuje střelné zbraně, které chtěl použít k obraně, až prý dojde k rozvratu státu.

Když se učitel sblížil s učeňkou Denisou, kouřili prý spolu marihuanu a dali si dva polibky, přestal s ženou komunikovat. Dívka ale vztah nechtěla. „Byl věčně na počítači. Chodil se sklopenou hlavou s tím, že o mě nechce přijít,“ řekla Kateřina. O tom, že má problém s Denisou problém, se prý dozvěděla až v den vraždy.

Postřílel je místo sebe
„Volal mi, jestli chci snubák, ať si ho vezmu. Když jsem chtěla zavolat polici, přiložil si pistoli k hlavě. Dvě hodiny jsem se ho snažila přemluvit, aby odjel domů. Byl ale jako v tunelu, neviděl a neslyšel. Mluvil dokola, že ho ta holka zničí a musí jednat,“ popsala drama Kateřina. Když uslyšela výstřel, seděla v autě. Muž jí pak do mobilu v klidu řekl, že už je to vyřešené.

Namísto vraždy jen zabití?
Ze zločinu vraždy hodlá Ondřeje D. vysekat jeho obhájkyně Irena Křivánková. „V době střelby jednal v omluvitelném hnutí mysli, tedy silném rozrušení ze strachu z vlastní sociální smrti. To u něj vyvolalo chování dívky, která mu měla vyhrožovat zveřejněním vztahu ve škole,“ uvedla Křivánková. Namísto výjimečného trestu by Ondřeji D. hrozilo za zabití jen pět až dvanáct let.

Chtěl mít jistotu, že je mrtvá
Středoškolský učitel Ondřej D. loni 4. listopadu vystřílel přes stovku nábojů. V přízemí domu zabil střelami do hlavy dědu, babičce prostřelil mozek. Dívka se s mámou zabarikádovaly v ložnici. Denisu střelil přes dveře a pak jí ještě popravil před zraky matky. „Říkala jsem mu, co ještě chce, že je mrtvá. On odpověděl, že to snad není pravda, že ještě žije, že je snad nesmrtelná. A vystřelil po ní znovu,“ popsala hrůzu matka Šárka V.

Přečtěte si
hejhej
9. 8. 2014 • 11:33

Pan učitel měl před vraždou nejdřív myslet a nemusel stát před soudem.

prroud
8. 8. 2014 • 22:25

To nemeni nic na tom,ze se podivuju na co potrebujou jasne vinny a usvedceni kriminalnici a obzvlast vrahove nejaky obhajce.Obhajce haji a vyzaduje dukazy tam kde neni ani priznani,ani jasne prokazana vina,tam ma smysl,aby nedoslo k justicnimu omylu,tomu rozumim.Ale komedii s obhajcem v jasnejch pripadech nerozumim.

prroud
8. 8. 2014 • 19:00

Zaslouzi si jedine SMRT! A jestli se najde dobytek co by takovy svinstvo hajil,at se postavi ke zdi s nim!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.