Hádavé stařence život na vsi nevyhovoval: Pak za divných okolností skončila ve studni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Hádavé stařence život na vsi nevyhovoval: Pak za divných okolností skončila ve studni!

Vražda nebo sebevražda?
Vražda nebo sebevražda? (Aha!: Petr NOVOTNÝ)

Starší manželé z Prahy se v roce 1961 dohodli, že důchod stráví na venkově. Žena (†62) si však v novém bydlišti nemohla zvyknout a s manželem se hádala. Pak ji našli mrtvou ve studni a výsledek pitvy byl jasný: vražda!

Manželé žili svorně třicet let v Praze. Po odchodu do penze si koupili chalupu v jihočeské vísce nedaleko Českých Budějovic, kam se také přestěhovali. Sny o krásném životě v lůně přírody se však brzy střetly s realitou. Přestože měla seniorka v kraji příbuzné, nedokázala si na vesnické poměry zvyknout. Mezi manželi docházelo stále častěji ke střetům. Osudnou noc žena manželovi řekla, že musí na záchod.

Kadibudka byla na dvoře, takže vyklouzla z domu. Muž opět usnul. Když se probudil, zjistil, že vedle něj nikdo neleží. Dostal strach, jestli se ženě neudělalo nevolno, a šel ji hledat. Když ji na dvoře neobjevil, zburcoval sousedy. Společně pak našli tělo nebohé seniorky ve studni. Podle pitvy zahynula ještě předstím, než skončila ve vodě. Příčinou smrti měla být zlomenina krčního obratle. Prvním podezřelým byl pochopitelně manžel, který se však zapřísahal, že je nevinný. Obrat v případu nastal, když kriminalisté našli na kusu papíru rukopisem mrtvé psané poznámky připomínající dopis na rozloučenou. Požadovali tedy novou pitvu. Zkušenější soudní lékař konstatoval, že žena se utopila. Ke zlomení vazu došlo až při vytahování těla ze studny. Nový posudek zachránil manžela před vězením za vraždu...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.