Drsný konec manželství: Miminko ubil matce před očima! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Drsný konec manželství: Miminko ubil matce před očima!

Dítě vytrhl J. B. manželce z náručí a mrštil s ním o zem. (Ilustrační foto)
Dítě vytrhl J. B. manželce z náručí a mrštil s ním o zem. (Ilustrační foto) (scom)

Tragický konec měl v srpnu 1962 příběh lásky dvou mladých lidí z Prahy. Citově labilní voják neunesl problémy v manželství a před očima své zoufalé ženy ubil jejich jediné dítě.

Sportovně založený J. B. (19) nastoupil v říjnu 1960 vojenskou službu v Dukle Terezín. Krátce nato se seznámil se stejně starou J. N. Jejich láska nezůstala bez následků, a tak brzy následovala svatba. Bohužel rodiče nevěsty i ženicha se svazkem nesouhlasili a snažili se do vztahu neustále zasahovat. Obě strany také usilovaly o to, aby mladý pár bydlel právě u nich. Když se J. N. narodil chlapeček, nátlak se přiostřil.


K tragickému vyvrcholení příběhu došlo v srpnu 1962. J. B. oznámil své manželce, že přijal místo, které mu sehnal jeho otec. To však znamenalo, že by se pár i s dítětem měl odstěhovat k jeho rodičům. J. N. to však striktně odmítla a došlo k bouřlivé hádce. Rozrušený J. B. náhle vytrhl své ženě z náručí jejich pětiměsíčního synka a mrštil jím o zem. Mladá žena se snažila dítě ochránit, ale J. B. jí dal ránu pěstí a chlapečkem znovu několikrát praštil o zem jako hadrovou loutkou. Pak se s nožem v ruce vrhl na manželku. Ublížit jí ale nestihl, protože po něm skočil její německý ovčák. J. B. utekl do sousedního pokoje a tam se bodl do hrudi. Miminko útok svého otce nepřežilo, J. B. lékaři zachránili. U soudu se muž hájil, že si nic nepamatuje, ale že mu dítě nejspíš jen vypadlo z náručí. To ovšem vyloučily znalecké posudky. Za vraždu v afektu dostal šest let.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.