Prostitutku rozsekal na kusy: Nohy vyhodil z vlaku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Prostitutku rozsekal na kusy: Nohy vyhodil z vlaku!

Nohy vyhodil vrah z okna jedoucího vlaku.
Nohy vyhodil vrah z okna jedoucího vlaku. (Profimedia.cz)

Případ rozčtvrcené prostitutky Otýlie Vranské (†22) je nejslavnějším »pomníkem« československé kriminalistiky. Málokdo ale ví, že krátce před Otýlií zemřela podobným způsobem i jiná žena. A obě se možná znaly...

Zatímco Otýlie se po své děsivé smrti stala slavnou, jméno Anna Fibyová téměř nikdo nezná. A přitom se osudy obou žen nápadně podobají. Tělo Otýlie Vranské vrah rozřezal a poslal v kufrech na různá místa republiky. Hlavu a nohy objevili v září 1933 zaměstnanci nádraží v Bratislavě, ruce a trup o několik dní později v Košicích.


Anna Fibyová byla služebná a pracovala právě v Košicích. Šikovná uklízečka zmizela v prosinci 1932. S jejími ostatky naložil vrah ještě brutálněji než s tělem nebohé Otýlie Vranské. Anniny nohy totiž vyhodil z jedoucího rychlíku. Hlava se našla až v červnu 1933. Pachatel ji zakopal na stráni porostlé vinnou révou nedaleko Bratislavy.
Stejně jako později v případu Otýlie Vranské ani Annin vrah nebyl nikdy dopaden. Zavraždil snad Annu Fibyovou stejný pachatel? Způsob provedení zločinu by tomu napovídal. Obě ženy se navíc možná znaly z Košic. Pravdu se však už dnes nedozvíme...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.