Žena je alergická na vodu: Nesmí se sprchovat ani pít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Žena je alergická na vodu: Nesmí se sprchovat ani pít!

Britka Barbara Ward
Britka Barbara Ward (Profimedia.cz)

Britka Barbara Ward (43) se nemůže dívat na romantické komedie. Ne že by je neměla ráda, ale nesmí vůbec plakat. Je totiž tak silně alergická na všechny tekutiny, že i vlastní slzy by ji mohly zabít.

Barbara bydlí v městečku Hartlepool a všichni ji tam znají. Když jde ven, pokaždé s sebou nosí deštník, i když svítí slunce. Kdyby znenadání začalo krápat, dostala by těžký anafylaktický šok a přinejmenším skončila v nemocnici. Žena trpí extrémně vzácnou chorobu, kdy její pokožka reaguje na styk s vodou otoky, svědící vyrážkou, červenými skvrnami a puchýři. Tyto projevy mohou trvat od několika hodin až po dny.

Britka Barbara Ward


Opuchla po koupeli
U Barbary se nemoc objevila až v průběhu života, když jednou po koupeli celá opuchla. Po požití vody jí dokonce oteklo hrdlo tak, že se začala dusit. Nepoužívá proto ani žádné parfémy, pije jen dvě lžičky čaje. Další tekutiny jí do těla dodávají lékaři injekcemi. „Je to absolutní noční můra. Nemůžu ani na Facebook. Tam by mne mohly rozplakat smutné zprávy. Musím si také dávat pozor, abych neobjímala děti, když jsou zrovna zpocené. To by mne mohlo zabít,“ zoufá si nešťastná Barbara.

Britka Barbara Ward

Alergie na sex i na mobily
Alergii na vodu má na světě jeden člověk z 230 milionů. Lékaři si zatím nejsou jisti, co nemoc způsobuje, ale podle jedné z teorií ji způsobuje zvýšená hladina histaminu v těle. Mezi další bizarní alergie patří například alergie na cvičení, mobilní telefony nebo na sex.

Autor:  so

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.