Chlapec (4) je po porodu slepý a ochrnutý: Vojta
 cítí jen bolest! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Chlapec (4) je po porodu slepý a ochrnutý: Vojta
 cítí jen bolest!

Vojtíšek s maminkou Evou.
Vojtíšek s maminkou Evou. (Foto Aha! – David Malík, reprofoto ČT )

Odškodné 30 300 000 Kč za zpackaný porod v pražské vinohradské nemocnici vysoudili díky novému občanskému zákoníku rodiče čtyřletého Vojtíška Pavel (50) a Eva (44) Vázlerovi z Prahy. Chlapec zůstal půl hodiny bez kyslíku. Skončil slepý, hluchý a ochrnutý. Jediné co cítí, je bolest!

„Člověk si musí zvyknout na jisté »nepohodlí«, které to obnáší. Ale nás ani nenapadlo, aby Vojtíšek šel do ústavu,“ řekl Aha! tatínek Pavel s tím, že syn musí dostávat tekutou nebo mixovanou stravu přibližně každé tři hodiny. Takřka neustále mu musí odsávat hleny. „Spí tak čtyři hodiny denně. Když je dá v kuse, je to zázrak,“ popsal otec.

Chodí na túry
Aby se psychicky nesesypali, jezdí s Vojtíškem na výlety. „Uděláme si s kamarády třeba 20kilometrovou túru. Kluka dáme do kočárku, vezmeme odsávačku a výletíme,“ vylíčil.


Peníze k dobru
Rekordní odškodnění, které jako jedni z prvních získali díky novému občanskému zákoníku, rodičům hodně pomůže. „Platíme léky, speciální stravu, dopláceli jsme odsávačky... Žena tím, že se stará o dítě, vlastně přichází v budoucnosti o důchod,“ vypočítal Pavel. A co je pro něho nejtěžší? „Vojtíškovi zůstaly receptory na bolest. A když se mu zanítí rána od sondy do žaludku, je to hrozně psychicky náročné,“ dodal.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.