Policisté zabili řidiče, případ se vleče 13 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Policisté zabili řidiče, případ se vleče 13 let!

Jaroslav Kraft
Jaroslav Kraft (pro Aha! – Miloš Bláha)

PLZEŇ – Už počtvrté začal projednávat plzeňský okresní soud neuvěřitelný případ. Dva bývalí policisté Jaroslav Kraft a Zdeněk Pihýr čelí obvinění ze zneužití pravomoci veřejného činitele. Zemědělec Josef Šoltys (†42) v listopadu 1994 totiž nepřežil policejní kontrolu, kterou mají na svědomí oba muži.

Opilého Šoltyse povedení expolicisté nachytali za volantem. Mohl mít v krvi necelé tři promile alkoholu. Muž zemřel po několika dnech kvůli roztržení sleziny a těžkému poranění střev. Smrtelná zranění mu mohly způsobit kopy, rány pěstí nebo kolenem, nikdy se však nepodařilo zjistit, která z mlátiček v uniformě za jeho smrt může. Nepodařilo se totiž prokázat, zda ho udeřili společně nebo jen jeden z nich.

Obžalovaní poprvé stanuli před soudem v roce 2003. Od té doby soudy dokola opakují zprošťující rozsudek. Ten zas opakovaně ruší nadřízený krajský soud a vrací případ stále k dalšímu projednávání.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.