Miloš Zeman po měsíci poprvé na veřejnosti: Jedna berle stačí, drahoušku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Miloš Zeman po měsíci poprvé na veřejnosti: Jedna berle stačí, drahoušku!

Miloš Zeman si myslí, že bez vozíčku vypadá důstojněji.
Miloš Zeman si myslí, že bez vozíčku vypadá důstojněji. (Foto Aha! – Zbyněk Pecák, ara)

Po více než měsíci se na veřejnosti ukázal prezident Miloš Zeman (69). Jmenoval Radovana Suchánka (40) ústavním soudcem. A předvedl, že místo »nedůstojného« vozíčku už se spoléhá na mnohem důstojnější jednu francouzskou hůl.

I když působil unaveně, byl včera ve společenském sálu lánského zámku v dobrém rozmaru. Obhajoval, proč se rozhodl jmenovat Suchánka, který je nejmladším ústavním soudcem v historii republiky.

Velmi mladý soudce

„Říkalo se o vás, že jste na tuto funkci mladý, ale já vím, že se více než sedmnáct let zabýváte problematikou ústavního práva a proto doufám, že právě vaše mládí spojené s elánem a energií vnese do práce Ústavního soudu pozitivní impulz,“ vysvětlil novinářům. Pak se s dalšími přítomnými vrhnul na skleničky šampaňského.

Pes, skříň nebo zeď?

Nevyjádřil se ale ke svému zranění, o kterém se v poslední době vedou samé spekulace. Ministr zdravotnictví Martin Holcát řekl, že prezident zakopl o koberec, který shrnul nezbedný hradní pejsánek Darcy. Následně mělo jít o náraz kolenem do zdi. Pak to upřesnil sám Zeman tím, že šlo o »náraz do šatní skříně«, který »bolí poněkud víc, než kdybych se praštil o zeď«.

Stačí jedna berle

Současný stav? „Dolní končetina je již zcela bez otoku. Používá kratší typ ortézy, který může na noc odkládat. Bylo mu také doporučenou zkouše chůzi pomocí jen jedné berle,“ sdělil Holcát. A za to je hlava státu jistě šťastná. Zeman totiž řekl, že nechce důstojnou akci, kterou je jmenování premiéra, absolvovat na vozíčku. A tím naštval Národní radu zdravotně postižených.



Autor:  vr

Přečtěte si
avina
30. 11. 2013 • 10:07

Jaká zpětná verze je o pádu Veškrny v cizí koupelně?O přenosu z letadla,zlitého-nemohl po svých?O zatýkání u mileky,kterou pak donutil k potratu. Náměty na nové verze autorovi článku,Blesku...čtenářům. Málo je zde o "vnučce" Šláfenberga-pivního sudu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.