Korupčník, nebo citlivý umělec? David Rath ukázal Aha! své obrazy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Korupčník, nebo citlivý umělec? David Rath ukázal Aha! své obrazy!

David Rath ukazuje svoje umělecká díla.
David Rath ukazuje svoje umělecká díla. (Foto Aha! – Zbyněk Pecák,)

Když měl v base dlouhou chvíli, vytáhl štětec a maloval. Exhejtman David Rath (47) Aha! ukázal obrazy, které vznikaly za mřížemi ruzyňské věznice.

 

Malůvky vznikly ve spolupráci s Vězeňskou službou, která nejznámějšímu českému vězni poskytla tempery a čtvrtky. „Nic jsem nekreslil od střední školy. Ve vězení mě k tomu přiměl přebytek času. Neměl jsem žádnou práci ani denní program,“ řekl Rath Aha!

Na obou obrázcích je motiv andělských křídel. Proč zrovna andělé? „Vždycky se mi to esteticky líbilo. Navíc jsem ve vazbě četl Bibli, ač nejsem věřící,“ svěřil se Rath. Výtvory dal svým dvěma synům, Filipovi (13) a Danovi (12). Po vzoru Karla Srby, který seděl za přípravu vraždy novinářky, se ale nechystá na žádnou vernisáž nebo dražbu svých děl. „Jestli to synové za dvacet, třicet let budou chtít vyhodit nebo prodat, bude čistě na nich,“ míní politik, který se po propuštění znovu věnuje lékařské praxi. Hrozba basy ale nad ním dosud visí – soud ještě nerozhodl, jestli si za údajnou manipulaci se zakázkami v kraji odsedí 12 let a možná tak namaluje další obrázky…

 



Autor:  vr

Přečtěte si
ivoadler
22. 11. 2013 • 18:43

Pro naše výtvarné umění je velká ztráta, že Ratha už pustili z basy. Snad se tam zase vrátí.

mirkazam
22. 11. 2013 • 17:05

Tak, a teď by to chtělo ještě oslavné transparenty,a komedie je jako vyšitá. Jenom se divím, kolik prostoru se tomuto výtečníkovi dává.Už má autogramiádu,prodává svoje ,,vybrané spisy ", teď prezentuje svoje obrázky,tak s čím nás překvapí příště ???

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.