Skončí Petr K. jako egyptský bezdomovec? Pomůže charita? Ne, opět cetovka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Skončí Petr K. jako egyptský bezdomovec? Pomůže charita? Ne, opět cetovka!

Petr je téměř bez peněz.
Petr je téměř bez peněz. (Aha! - Ladislav Křivan)

Těžko by se našel člověk, který by chtěl zkusit život na ulici.  A už vůbec ne v zaostalém Egyptě. Přesně toho se obává Petr K., protože mu došly finanční prostředky a za týden mu hrozí vystěhování z hotelu "Sea Garden" v Hurghadě. I když je hotýlek pro Petra K. spíše vězením, jen přeci má jisté zázemí. Život bezdomovce by zřejmě neustál.

Petr K. má hluboko do kapsy

Doposud mu výlohy s ubytováním hradí cestovní kancelář, co ale dál? "Jak zaplatím pobyt, když cestovní kancelář odmítne, nevím," přemýšlí Petr během rozhovoru pro Blesk.  Blížící se 3.říjen je zlomovým datem, kdy vyprší původně určená dvouměsíční lhůta stanovená egyptskými úřady, která zamezuje "věčnému vězni" vycestovat ze země! Nemůžu pořád spoléhat na cestovku, že mi bude platit pobyt, už takhle jsem jim neskutečně vděčný," řekl zadržovaný Petr K.

Ministerstvo nabídlo zprostředkování charity

Hotovost má český občan bez podpory českých úřadů akorát tak na pitnou vodu a připojení k internetu. "Za vodu sice dám jen pár dolarů na týden. Ale za internet zaplatím v přepočtu 460 korun týdně, " vypočítává náklady. Od ministerstva zahraničí se žádné pomoci nedočká. Jak se ukázalo, tak ani diplomatické, ani finanční. Mluvčí Johana Grohová nabízí: "Jako poslední možnost můžeme jenom zprostředkovat peníze z charity." Opravdu chvályhodné! Naštěstí podle dostupných informací deník Aha! zjistil, že cestovní kancelář další pobyt zřejmě opět uhradí.



Přečtěte si
mdada49
26. 9. 2013 • 19:59

A proč jako by měl za nějakého hajzla platit jeho prodlouženou dovču stát a potažmo my všichni daňoví poplatníci ???? Ať se na něj složí ti, co se tady za něj bijí a věří, že je nevinný !!! No bardi, teď se předveďte. Vyhlaste si na něj sbírku a chci vidět, jak mu to konto "naroste" !!!

tarka
26. 9. 2013 • 19:26

a co má náš stát společného s vyšetřováním podezřelého Petra Kramného a "udřeným českým důchodcem"?... když Kramný bohužel velmi pravděpodobně sprovodil ze světa svoji ženu a dceru? Stát se řídí vyšetřováním státu Egypt, kde se vše událo a musí se řídit mezinárodními pravidly a čekat na výsledky tamního vyšetřování, což se stále děje v rámci legálního egyptského práva a jeho justice... vzhledem k neexistující smlouvě mezi ČR a Egyptem o vydávání občanů zřejmě chtějí mít jistotu, co se doopravdy stalo, protože jinak v případě viny toho pána už nikdy neuvidí...

belaa
26. 9. 2013 • 17:30

to ze tento stat nestoji za nic je nad slunce jasny.ted budou volby .tak maji o nas zajem pak uz jen osebe.23let se tu jen tuneluje.krade.lidi maji bidu..hnus

prroud
26. 9. 2013 • 14:35

oxallis,kdyby? Kdyby mela teta koule,tak by to byl strejda!V tomhle pripade nejde o vinu,nebo nevinu,ale o to,ze te vlastni zeme necha ve stychu.Ale co jinyho se da cekat od statu kterej i svy udreny duchodce primo doma necha chcipat bez adekvatnich prostredku,ackoliv pro nej celej zivot dreli,ze?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.