Rath nad krabicí s miliony: To je zajímavé! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rath nad krabicí s miliony: To je zajímavé!

David Rath odchází ze soudní síně.
David Rath odchází ze soudní síně. (Ladislav Křivan,Zbyněk Pecák ,David Malik / Blesk)

Zadržení, prohlídka brašny a krabice od vína se 7 miliony korun, první výslech… Tenhle film si bude exposlanec David Rath (47, exČSSD) promítat do smrti! A včera jej mohli vidět účastníci soudu v jeho úplatkářské kauze. Soudce totiž pustil záznam ze zatčení.

Pro Ratha to nebyla premiéra. Snad proto nahrávku z loňského května sledoval bez hnutí brvou, občas si jen něco poznamenal. Na počátku záznamu na něj kriminalisté v civilu »vybafnou« u domu exředitelky kladenské nemocnice Kateřiny Pancové (43) v Rudné, která mu s exposlancem Petrem Kottem (50, exODS) předala krabici. Rath policistům tvrdí, že neví, co v ní je. „Mám zato, že víno od kolegyně,“ tvrdí. Když se v ní objeví bankovky, jen hlesne: „To je zajímavé“.

Zároveň je slyšet křik policejního komanda, které vtrhlo do domu pro Pancovou a Kotta. Rath, který se marně ohání poslaneckou imunitu, po celou dobu působí překvapeně a rezignovaně. Video končí odvozem k výslechu…

Nebránil se!

Po přehrání záznamu se snažil exposlanec upozornit, že se v něm po nějakou dobu neobjevuje krabice. Naznačoval, že s ní mohli policisté manipulovat. Hlavně ale poukazoval na to, že podle vazebního usnesení, díky němuž je za mřížemi, se měl při zatčení bránit. Na záznamu ale spolupracuje. „Patnáct měsíců jsem v kriminále kvůli chybám ve spisu!“ neudržel Rath nervy na uzdě.




Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.