Léto s Donie: Nová kamarádka a bobek v prvním patře | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Léto s Donie: Nová kamarádka a bobek v prvním patře

Moje nová kamarádka Sára. Je o hodně větší než já, ale o to je hodnější. Užijeme si spolu spoustu legrace.
Moje nová kamarádka Sára. Je o hodně větší než já, ale o to je hodnější. Užijeme si spolu spoustu legrace. (Foto Aha! – Daniel Černovský, Martin Říha)

Štěňátko Nedělního Aha! Donie má nového kamaráda. Argentinskou dogu Sáru (2,5). A jak se kamarádí taková velká bílá doga s malým štěňátkem? Jako s kýmkoliv jiným…

I když Donie roste každým dnem, oproti ní je doga obrovská. Mají se ale rády a užijí si spoustu legrace. „Trvalo jen dva dny, než se skamarádily. Musely se pořádně očuchat,“ říká Jaroslava Chundelová. Koušou se, škrábají, prostě jako kočka a myš.

Pohyb je potřeba
„Chystáme se s ní taky na cvičák i na corsing – což je něco podobného, jako když běhají chrti dostihy. Donie bude běhat za střapcem z igelitu, na louce, natáhne se to za kůly do čtverce a ovládá to člověk. Nechá pejska doběhnout až do cíle a on za to dostane odměnu. Také se chystá běhat za koněm,“ říká majitelka.

Zlobení
Když jde panička do práce, Donie má zákaz vstupu do obýváku. To aby po celém obýváku nedělala loužičky…Donie si radši vyleze nahoru po schodech a udělá bobek. A pak zase seběhne rychle dolů. Jako kdyby si z vrchního patra udělala malý záchůdek. Je velmi chytrá a bystrá. Má volný pohyb po celém baráku i na zahradě. Každý týden je hodně znát, jak roste. Tak se máte na co těšit.

Sladké sny
Donie spinká v pelíšku, do postele by neměla. Ale znáte to, občas tam vyskočí. V noci spí celou noc, nechce čůrat ani paničku neotravuje. Za loužičku zatím trest nemá, jen pochvalu, že je to venku. Takže si musí teprve zvykat. Jak sladký je život štěněte.

Další příběh Donie již příští neděli!



Autor:  ane

Přečtěte si
martinriha81
7. 7. 2013 • 19:03

Mohu Vás požádat aby jste odstranili moje jméno u fotografa? Toto nejsou moje fotky a jsou naprosto odporné. Děkuji.

majojo
7. 7. 2013 • 16:21

Proč mi to tolik připomíná Ornellin deníček? Že by stejný autor?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.